Εξήγγειλαν 3.200 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Κατεδάφισαν μόλις 30!

862
αυθαιρέτων

Οχτώ μήνες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους και μόλις 30 είναι τα αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και στη ζώνη αιγιαλού, που κατεδαφίστηκαν!

Ο τότε προγραμματισμός προέβλεπε να κατεδαφιστούν «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» 3.200 αυθαίρετα. Το είχε, μάλιστα, δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 7 Αυγούστου.

Ωστόσο, οκτώ μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, καθώς οι εξαγγελίες έμειναν στα λόγια, ενώ στο το σχέδιο νόμου για τις οικιστικές πυκνώσεις που αναμένεται να κατατεθεί εντός του Μαρτίου στη Βουλή, προβλέπει τη διατήρηση των δασικών αυθαιρέτων έως και τα 40 χρόνια.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατά το β’ εξάμηνο του 2018 και μέσω απευθείας αναθέσεων έχει κατεδαφίσει 20 αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές, οι οποίες βρίσκονταν στις περιοχές Σαρωνίδα, Αγριλέζα (Λαύριο), Γραμματικό, Μάνδρα, Σπάτα, Αίγινα, Μαραθώνα, και στο Άλσος Φιλαδέλφειας.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προχωρήσει σε δέκα κατεδαφίσεις κατά το ίδιο διάστημα, στο παραλιακό μέτωπο 35ου – 70ου χλμ. Αθηνών – Σουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας