ΕΝΥΠΕΚΚ: Η κυβέρνηση καταργεί στην ουσία το «δικαίωμα του συνέρχεσθαι»!

986
καταργεί
Πρωτοφανής αντικοινοβουλευτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης!

Με σχέδιο νόμου που ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα, καταργεί στην ουσία το άρθρο 11 του Συντάγματος («δικαίωμα του συνέρχεσθαι»)!!

Πρωτοφανής είναι η είδηση στο χθεσινό πρωτοσέλιδο (16/2/2020) της εφημερίδας «Καθημερινή»!

Δεν υπάρχει προηγούμενο, στην κοινοβουλευτική ιστορία τής Ευρώπης, κυβέρνηση να καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, δηλαδή την ελευθερία των πολιτών να διαδηλώνουν ήσυχα και ειρηνικά για κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, εργασιακά και άλλα αιτήματά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε πρόσχημα την ομαλή λειτουργία τής αγοράς στο κέντρο των Αθηνών. Αποκρύπτει όμως ότι, με την κατάργηση του δικαιώματος συνάθροισης, διαδήλωσης και απεργίας, προετοιμάζει το έδαφος για ακύρωση του συνδικαλιστικού νόμου που αποτελεί μόνιμη απαίτηση των δανειστών.

Ο θεσμός τού αστυνομικού διαμεσολαβητή, η αρμοδιότητα του Συμβουλίου Επικρατείας αντί του Πρωτοδικείου για την επίλυση των διαφορών(!), καθώς και οι αυστηρότατες αστικές και ποινικές κυρώσεις των επικεφαλής των συναθροίσεων, διαδηλώσεων και απεργιών, παραπέμπουν σε άλλες εποχές, που ο ελληνικός λαός δεν διανοείται να αντιληφθεί στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα!

Καλούνται οι Επιστημονικές και Δικαστικές Ενώσεις, οι Νομικές Σχολές, ολόκληρη η κοινωνία, να πάρουν θέση απέναντι στην απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή νομοθετική πρωτοβουλία!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γιατί αποτελεί προσβολή για τη Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό, που -όχι στο μακρινό παρελθόν- έχυσε αίμα για την κατάκτησή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας