Εκδρομή, κορονογεύμα και συνωστισμός με Μητσοτάκη στην Ικαρία

513
συνωστισμός με Μητσοτάκη στην Ικαρία

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου…  υβριδικού lockdown αφήνει πίσω του ουρές στα σούπερ μάρκετ, ένα ακόμη ρεσιτάλ σύγχυσης και κυβιστήσεων από τον Αδωνι Γεωργιάδη, και το σίκουελ της Πάρνηθας δια χειρός – και γεύματος – Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι την ημέρα που οι πολίτες της χώρας, μετά από lockdown τριών μηνών, πήραν κυβερνητική εντολή να κλειδωθούν στα σπίτια τους από τις 6 το απόγευμα για να μην διασπείρουν τον κορονοϊό, ο ίδιος έπρεπε να πάει στην Ικαρία για να επιθεωρήσει την πορεία των εμβολιασμών. Η επιλογή να γίνει η επιθεώρηση μετά πυροτεχνημάτων, μαντινάδων και τουριστικών αναρτήσεων στο πρωθυπουργικό Instagram ελέγχεται ως προς την αισθητική και επικοινωνιακή της ποιότητα.

Η επιλογή όμως να παρακαθίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα συνωστισμού 30 νοματαίων, χωρίς μέτρα προστασίας, και με ένα τσούρμο αστυνομικών και συνοδών στα πέριξ ελέγχεται ως βαρύ πολιτικό ατόπημα. Και ως εξίσου βαριά προσβολή και πρόκληση απέναντι σε μια κοινωνία διαλυμένη από την υγειονομική κρίση και τις απαγορεύσεις της.

Η Ικαρία έδειξε ότι η, μισή έστω, συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη για την Πάρνηθα ήταν υποκριτική, Και ότι, είτε με έναν είτε με 6.000 νεκρούς από την πανδημία, ο πρωθυπουργός εννοεί – και δεν το κρύβει – πως ο ίδιος είναι υπεράνω των νόμων που θεσπίζει η κυβέρνησή του.

Κοινώς, είτε από έλλειμμα ενσυναίσθησης, είτε από πλεόνασμα αλαζονείας, η Ικαρία έδειξε ότι η ισονομία παραμένει εκτός των προτεραιοτήτων του Μαξίμου. Το ίδιο ισχύει και για την ατομική ευθύνη, που αφορά όλους τους άλλους πλην του συστήματος εξουσίας.

Οι εξηγήσεις που (δεν) δόθηκαν έκαναν τα πράγματα απλώς χειρότερα. Ο οικοδεσπότης του γεύματος, βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης, ανέλαβε να σώσει τα προσχήματα για την κυβέρνηση δηλώνοντας ότι κατά το «πρόχειρο γεύμα» τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας.

«Λυπάμαι ειλικρινά», πρόσθεσε, «γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο κ. Στεφανάδης εκτός από βουλευτής της ΝΔ είναι και γιατρός, καθηγητής καρδιολογίας, μάλλον εκθέτει και τον ίδιο. Το γεγονός επίσης ότι τα κανάλια – με πρώτη την δημόσια τηλεόραση – αποσιώπησαν το γεύμα, τις φωτογραφίες και το βίντεο εκθέτει διπλά όσους κατακεραυνώνουν νυχθημερόν τους πολίτες για έλλειμμα ατομικής ευθύνης από τα τηλεπαράθυρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας