Εμπλοκή χωρίς στρατηγική θα είναι ήττα για τον Ελληνισμό

κενό

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 του Ηρακλείου και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη (4 Ιουνίου 2020).

Ο αρθρογράφος-αναλυτής και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος , υπεύθυνος του konstantakopoulos.gr , υποστήριξε ότι την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την απαράδεκτη στρατηγική της σε βάρος του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο , το κρίσιμο ερώτημα είναι αν Ελλάδα και Κύπρος , ακόμη και από τις επιλογές τους στον ενεργειακό πλούτο , έχουν στρατηγική και αν οι συμφωνίες στα όρια της υποτέλειας όπως είπε με ΗΠΑ και Ισραήλ , είχαν έστω ένα πρακτικό αποτέλεσμα αμυντικής αμοιβαίας υποστήριξης.

Από πουθενά , είπε, δεν προκύπτει αυτό, οπότε το ερώτημα είναι τι νόημα έχουν αυτές οι επιλογές, όταν τελικά στην σύγκρουση που ενδεχομένως επιλέξει η Τουρκία , ουσιαστικά θα είμαστε μόνοι μας.

Αναγκαία , σημείωσε ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, η επαναχάραξη μίας στρατηγικής που ακόμη και στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με την απαράδεκτη Τουρκία, αυτό να γίνει στη λογική προάσπισης των δικών μας συμφερόντων και όχι να συγκρουστούμε για λογαριασμό άλλων .

*Πηγή: konstantakopoulos.gr , 984radio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας