“Βόμβες” Χατζηδάκη για το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ και της ΔΕΗ

1626
λιμουζίνες

Δύο ισχυρά πλήγματα στην ελληνική οικονομία, μεγάλα δώρα στις πολυεθνικές της ενέργειας και σοκ για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ επιφύλασσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης τις τελευταίες ημέρες. Αρχικά, μιλώντας στο συνέδριο του Athens Investment Forum, στην Αθήνα αποκάλυψε: ” Όσον αφορά την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ στα δίκτυα και στη λιανική, μπορεί να πάμε μέχρι και το 100%, ανάλογα με το τι θα δείξει η έρευνα της αγοράς που πραγματοποιείται. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου μαζί με ρυθμίσεις για τη ΔΕΗ“.

Στη συνέχεια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και ακολούθως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: “Σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ως σύνολο, δεν είναι της παρούσης. Στόχος μας είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Προσέξτε όμως: Μπορεί η επιχείρηση να στάθηκε όρθια, αντιμετωπίζει όμως ακόμη πολλές προκλήσεις και μιά οριζόντια ιδιωτικοποίηση δεν θα ήταν προς το παρόν ελκυστική για υποψήφιους επενδυτές“.

Όλα αυτά μερίδα του προσωπικού της ΔΕΗ τα εξέλαβε ως πρόθεση ιδιωτικοποίησης. Μάλιστα, εργαζόμενοι από την Πτολεμαΐδα εξέφρασαν τη δυσφορία τους και δεν απέκλεισαν τις κινητοποιήσεις, αφού πρώτα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό.

Κύκλοι από τον χώρο της ενέργειας τόνιζαν στην Iskra ότι η κυβέρνηση αξιοποιώντας το κλίμα κοινωνικής “ύπνωσης” στην κοινωνία πάει να δώσει την χαριστική βολή στον τομέα της ενέργειας σε όλους τους τομείς και να τον παραδώσει , σχεδόν, αποκλειστικά σε ξένα χέρια.

Η Ελλάδα θα γίνει, μάλλον, η μόνη χώρα στον κόσμο που όχι μόνο δεν θα έχει καμιά δημόσια παρέμβαση στον στρατηγικό ενεργειακό χώρο, τον πλέον στρατηγικό σε μιά οικονομία και κοινωνία, αλλά και θα τον έχει παραδώσει στη διαχείριση ξένων κέντρων, εκχωρώντας, έτσι, στην ουσία και την εθνική της ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας