Εμβολιαστικό overdose: Έκανε πέντε δόσεις από τρία εμβόλια μέσα σε 40 ημέρες!

437
Έκανε πέντε δόσεις από τρία εμβόλια

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο καλούν τον κόσμο να εμβολιαστεί, όχι όμως να το παρακάνει όπως αυτός ο άνδρας από τη Βραζιλία.

Οι αρχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας ερευνούν πώς ένας άνδρας κατάφερε να λάβει τουλάχιστον πέντε δόσεις, τριών διαφορετικών εμβολίων κατά της COVID-19 σε μόλις 10 ημέρες.

Σύμφωνα με επίσημα αρχεία, ο άνδρας του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό άρχισε να κάνει εμβόλια τον Μάιο και συνέχισε μέχρι τον Ιούνιο, έως τη στιγμή που o «μαραθώνιος εμβολιασμού» ανακαλύφθηκε από το προσωπικό σε ένα κέντρο εμβολιασμού. ενώ προσπαθούσε να κάνει ένα ακόμη εμβόλιο!

Τα αρχεία που επικαλούνται τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι ο άνδρας έκανε την πρώτη του δόση με Pfizer στις 12 Μαΐου, τη δεύτερη δόση με AstraZeneca στις 5 Ιουνίου, τη δεύτερη δόση με Coronavac στις 17 Ιουνίου, μια άλλη δεύτερη δόση Pfizer στις 9 Ιουλίου και την «πρώτη δόση» του Coronavac στις 21 Ιουλίου. Δεν είναι σαφές ποια ήταν η έκτη δόση που είχε κλείσει.

Αρχικά, οι αρχές πίστευαν ότι τα μπερδεμένα αρχεία εμβολιασμού του άνδρα ήταν απλώς μια δυσλειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας, αλλά σύμφωνα με τη Globo επιβεβαιώθηκε από το Δημοτικό Τμήμα Υγείας του Ρίο ότι δεν πρόκειται για κάποιο είδος διπλοεγγραφής.

Μάλιστα, δεν έχει καν διευκρινιστεί εάν η πρώτη του δόση ήταν πράγματι η «πρώτη».

Η υπόθεση διερευνάται για να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για κάποιο πρόβλημα εγγραφής των προηγούμενων δόσεων του άνδρα στο σύστημα ή κάποια άλλη «παρατυπία», όπως ανέφερε σε δήλωση το Δημοτικό Τμήμα Υγείας του Ρίο.

Η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που η Βραζιλία αντιμετωπίζει μια κρίσιμη έλλειψη εμβολίων, με εκατομμύρια ανθρώπους να περιμένουν να λάβουν την πρώτη τους δόση.

Περιπτώσεις ατόμων που φέρονται να έλαβαν και τρίτη δόση έχουν αναφερθεί αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος έλαβε πέντε δόσεις από τρεις διαφορετικούς τύπους εμβολίων.

Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας