ΕΛΠΕ: Στη διοίκηση ξανά ο Λάτσης, που είχε "εκδιωχθεί" από Λαφαζάνη

4813
ελπε

Με μεθοδεύσεις παρασκηνίου και εν κρυπτώ, η κυβέρνηση και ειδικότερα οι Τσίπρας, Δραγασάκης, Σταθάκης, επανατοποθετούν στην ουσία τον όμιλο Λάτση στον κεντρικό πυρήνα της Διοίκησης της στρατηγικότατης επιχείρησης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).
Συγκεκριμένα, ο “άνθρωπος” απολύτου εμπιστοσύνης και τυφλός υπάλληλος του Σπ. Λάτση, Ανδρέας Σιάμισης, από τους κύριους υπεύθυνους της κακοδαιμονίας των ΕΛΠΕ, αναλαμβάνει κρίσιμο ρόλο ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ με ιδιαίτερα αυξημένες αρμοδιότητες.
Ως γνωστών, ο Παναγ. Λαφαζάνης, ως υπουργός Ενέργειας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος στην πρώτη, προ της ψήφισης του τρίτου μνημονίου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε “πετάξει” τον Σπ. Λάτση και τους δικούς του ανθρώπους από την κεντρική Διοίκηση των ΕΛΠΕ, τοποθετώντας, παρά τις τότε σφοδρές αντιδράσεις, στις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου της εταιρείας στελέχη της επιλογής της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα το Δ.Σ των ΕΛΠΕ, προφανώς κατόπιν κυβερνητικής εντολής, αποφάσισε να αναβαθμίσει τον Ανδρέα Σιάμιση, έως σήμερα γενικό διευθυντή οικονομικών του ομίλου, σε αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΠΕ, θέση που διαμορφώθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό.
Ο Σιάμισης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξακολουθήσει να έχει την ευθύνη των οικονομικών και επιπλέον της στρατηγικής, των συμμετοχών των ΕΛΠΕ και των προμηθειών, εκτός του αργού πετρελαίου, ενώ θα αναλάβει και την εποπτεία της γενικής διεύθυνσης πληροφορικής και συστημάτων.
Την ίδια ώρα στο Δ.Σ στη θέση του κ. Ζαφείρη, που αποχωρεί από το Δ.Σ, εισέρχεται ο Γιώργος Αλεξόπουλος, και αυτός άνθρωπος του Σπ. Λάτση (!), γενικός διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού των ΕΛΠΕ.
Κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στα ΕΛΠΕ κάνουν λόγο για τη διαμόρφωση νέου καθεστώτος Συνδιοίκησης Δημοσίου και Λάτση στα ΕΛΠΕ, για να μην πούμε ότι με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ο Σπ. Λάτσης μάλλον απέκτησε το πάνω χέρι στην Διοίκηση και σε λίγο θα είναι ξανά ο απόλυτος άρχοντας στην στρατηγική μονάδα των ΕΛΠΕ, στις στρατηγικές συμμετοχές που διαθέτει η τελευταία σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, στον στρατηγικό ρόλο που παίζει στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην χώρα μας αλλά και στον ρόλο της στην ηλεκτρική ενέργεια.
Τα ΕΛΠΕ αντί να αξιοποιηθούν, με τις απαραίτητες βαθιές αλλαγές που όφειλαν να γίνουν στην εταιρεία και τους προσανατολισμούς της, ως εφαλτήριο για την εξυγίανση της αγοράς πετρελαιοειδών στην χώρα, την αναβάθμιση της ενεργειακής μας βάσης και της ενεργειακής αγοράς και γενικότερα της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας, παραδίδονται εκ νέου άνευ όρων στους καταστροφικούς κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς του Σπ. Λάτση.
Τραγικό! Ενός κακού μύρια έπονται.

Τ.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας