Ελληνοτουρκικά: Βραβεύτηκε ο λογαχός που συνέτριψε το τουρκικό υποβρύχιο το 1997!

918
Ελληνοτουρκικά: Βραβεύτηκε ο λογαχός

Σε μια κίνηση μείζονος σημασίας για τα ελληνοτουρκικά, η ΕΑΑΣ βράβευσε τον λοχαγό που συνέτριψε το τουρκικό υποβρύχιο το 1997!

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που η Τουρκία δεν σταματάει τις προκλήσεις, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) προχώρησε σε μια κίνηση που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την γειτονική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο συνέδριο της ΕΑΑΣ που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (15/11), αποφασίστηκε να τιμηθεί ο λογαχός που συνέτριψε το τουρκικό υποβρύχιο S-350 YLDIRA το 1997.

Ελληνοτουρκικά: Βραβεύτηκε ο λογαχός που συνέτριψε το τουρκικό υποβρύχιο το 1997!

Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Κολοκούρη που έχει τον βαθμό του υποστράτηγου εν αποστρατεία και ο οποίος ως λοχαγός, το Πάσχα του 1997 στο Φαρμακονήσι, γάζωσε με 3.000 σφαίρες το υποβρύχιο των Τούρκων.

Ελληνοτουρκικά: Βραβεύτηκε ο λογαχός που συνέτριψε το τουρκικό υποβρύχιο το 1997!

Το τουρκικό υποβρύχιο έκανε το λάθος να αναδυθεί και έπλεε προς τον όρμο Θόλου του Φαρμακονησίου όμως ο κ. Κολοκούρης, όντας επικεφαλής του Λόχου Πεζοναυτών στο Φαρμακονήσι αποφάσισε να ρίξει δύο αντιαρματικά βλήματα και 3.000 σφαίρες εναντίον του με αποτέλεσμα να το κατατροπώσει.

Για αυτόν τον λόγο, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού απένειμε αντίγραφο σπαρτιατικής κοπίδας το οποίο ανέγραφε την φράση «Μολών Λαβέ», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα πως η Ελλάδα επέδειξε για ακόμη φορά ανδρεία.

Ακόμη εκτός από τον κ. Κολοκούρη, βραβεύτηκαν και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, αντγος ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο επίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ραχωβίτσας και ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήριος Ρίζος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας