Ελλάδα-Ισραήλ: Ο Μητσοτάκης μετατρέπει επικίνδυνα σε “εθιμικό”το Δίκαιο της Θάλασσας

1821
κυριάκος

Δεν φτάνει που το γεράκι του Ισραήλ , δυστυχώς πρωθυπουργός αυτής της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν είπε ούτε λέξη αποδοκιμασίας της τουρκικής επιθετικότητας αλλά και δεν “τόλμησε” ούτε καν να ψελλίσει το όνομα της Τουρκίας κατά την ομιλία του δίπλα στον τρεμάμενο “δορυφόρο”του των Αθηνών, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή τους στην παράνομη πρωτεύουσα του Ισραήλ, τα Ιεροσόλυμα.

Τα ίδια επαναλήφθησαν, δυστυχώς και στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ μετά το πέρας της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας σε αυτή τη χώρα.

Πουθενά στο κοινό ανακοινωθέν το όνομα της Τουρκίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεδέχθη ταπεινωτικά την απαίτηση του Νετανιάχου να μην γίνει καμία ονομαστική αναφορά στην Τουρκία και στο κοινό ανακοινωθέν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, έκανε κάτι πολύ χειρότερο και πιο επικίνδυνο: Στο κοινό ανακοινωθέν εξαφανίστηκε η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και αντικατεστάθη με το Εθιμικό Δίκαιο της Θάλασσας.

Η διαφορά είναι όσο η μέρα με τη νύχτα. Διότι το Εθιμικό Δίκαιο μπορεί να ερμηνευθεί κατά το δοκούν και μπορεί να παρακάμπτει τις ρητές και συγκεκριμένες ρυθμίσεις της Διεθνούς  Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Και αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία. Έγινε διότι το Ισραήλ, όπως και η Τουρκία και οι ΗΠΑ, δεν έχει προσυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν την έχει υπογράψει, διότι το Ισραήλ προτιμά να επιβάλλει τις θαλάσσιες οριοθετήσεις με τις γειτονικές χώρες δια της ισχύος και όχι δια του Δικαίου.

Για χάρη του Ισραήλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει να “εγκαταλείπει”, δυστυχώς, ακόμα και τα ιερά και όσια πάνω στα οποία στηρίζει η Ελλάδα τις δίκαιες θέσεις της  για τα θαλάσσια κυριαρχικά της δικαιώματα!

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας