Ελλάδα:Αναστέλλει μερικώς Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Τουρκία. Eρωτηματικά προκαλεί η αιτιολογία

1408

Το ΓΕΕΘΑ με σήμα το οποίο έφτασε σε όλα τα Γενικά Επιτελεία, αναστέλλει δραστηριότητες που αφορούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το 2018, μέχρι νεωτέρας.

Τα μέτρα που αναστέλλονται αφορούν ανταλλαγή αποφοίτων στρατιωτικών σχολών, αθλητικές ή πολιτιστικές δράσεις, τα οποία αποτελούσαν μέχρι τώρα «μοχλό» συνεννόησης με τη γείτονα χώρα. Ωστόσο σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα σε μείζονα θέματα όπως είναι ο προγραμματισμός στρατιωτικών ασκήσεων και οι έγκαιρες προειδοποιήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά και οι επαφές που αφορούν διμερή ζητήματα σε όλα τα επίπεδα.

Η συγκεκριμένη απόφαση για αυτή τη χαμηλής έντασης αντίδραση πάρθηκε σε ευρύτερο πολιτικό επίπεδο και συνδέεται με την ανησυχία που είναι έκδηλη της τελευταίες ημέρες αναφορι

Αν είναι αυτό το σκεπτικό της απόφασης της μερικής αναστολής ορισμένων από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τότε προκαλούνται εύλογες απορίες και ερωτηματικά σχετικά με το γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να συνταχθεί εμπράκτως με το κλίμα της επίθεσης των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας.

Η Ελλάδα, ανεξάρτητα από την επιθετικότητα και τις προκλήσεις της Τουρκίας, δεν έχει κανένα συμφέρον να συνταχθεί αυτήν την ώρα με τις ΗΠΑ στα μέτρα και το κλίμα που δημιουργούν σε βάρος της Τουρκίας, διότι αυτά τα αμερικάνικα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με την χαλιναγώγηση της επιθετικότητας και της προκλητικότητας της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας