Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Επιστρέφουν στην Ελλάδα

2031
Έλληνες στρατιωτικοί

Έπειτα από πέντε και πάνω μήνες, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Ανδριανούπολη θα αφεθούν ελεύθεροι

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα αφεθούν πιθανότατα αύριο Τετάρτη, ανήμερα της Παναγίας, ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης τους.

Σημειώνεται ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους στη δίκη. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αύριο Τετάρτη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ αναμένεται να διοργανωθεί υποδοχή στην Αθήνα.

Είναι πολύ πιθανόν ότι ο Erdogan έλαβε την απόφαση για ελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ως αντιπερισπασμό στις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τα μέτρα που υφίσταται η Τουρκία από την Αμερικάνικη πλευρά.

Ο Erdogan είναι πιθανόν να θέλει να εμφανίσει στη Δύση και στον κόσμο ένα θετικό πρόσωπο, αφήνοντας εκτεθειμένους μόνο τους Αμερκάνους και τις εκβιαστικές πολιτικές τους για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον, οι οποίοι εκβιασμοί έχουν άλλη προφανή στόχευση.

Τ.Ζ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Χαιρετίζουμε από καρδιάς την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

 

«Αυτήν την ώρα χαιρετίζουμε από καρδιάς την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μετά από τόσους μήνες άδικης κράτησης και ταλαιπωρίας.

Η χαρμόσυνη σημερινή είδηση της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας επισκιάζει τα πάντα και κάθε άλλη σκέψη και κάθε άλλο σχόλιο δεν είναι γι ΄ αυτές τις στιγμές χαράς και χαμόγελου για όλον τον ελληνικό λαό»

 Το Γραφείο Τύπου

 14/8/2018

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας