Ελαφόνησος: Αναζωπύρωση και μάχη με τις φλόγες

739
ελαφόνησος

Μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί περαιτέρω η μεγάλη πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στην Ελαφόνησο δίνουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, την ώρα που – λόγω της αναζωπύρωσης που σημειώθηκε νωρίτερα – εκκενώθηκαν προληπτικά δύο περιοχές.

Όπως ανέφερε στο in.gr στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι καιρικές συνθήκες που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ άσχημες με τους ανέμους να φτάνουν κατά διαστήματα ακόμη και τα 8 μποφόρ. Σημείωσε δε, πως μετά την αναζωπύρωση που υπήρξε νωρίτερα, το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι διάσπαρτο σε διαφορετικές εστίες.

Εκκενώθηκαν περιοχές

Στην περιοχή, νωρίτερα,  σήμανε συναγερμός καθώς αποφασίστηκε η εκκένωση του οικισμού Παναγιά καθώς και στην παραλία του Σίμου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όσο περνάει η ώρα ενισχύονται. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα του νησιού 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν 2 οχήματα του υπουργείου Εσωτερικών, 4 οχήματα των ΟΤΑ και 1 υδροφόρα.

Την ίδια ώρα, η πορθμειακή γραμμή Πούντα-Ελαφόνησος έχει διακοπεί προσωρινά προκειμένου να αποφευχθεί η έλευση επιπλέον κόσμου στο νησί. Σε επιφυλακή βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού μία λάντζα  και ένα πλωτό του λιμενικού ενώ όπως έγινε γνωστό, για την ώρα δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή τους για τη μεταφορά κατοίκων ή επισκεπτών σε άλλο σημείο του νησιού.

Η πυρκαγιά προκαλεί εκτός των άλλων και σοβαρό οικονομικό πλήγμα στο νησί καθώς έφυγαν απ’ αυτό περισσότεροι από 10.000 τουρίστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας