Εκτός μάχης το Νοσ/μείο Παίδων Πεντέλης-Με ΜΑΤ απαντά κυβέρνηση στους εργαζόμενους

712

Αντί να πολλαπλασιάζουν τα Νοσ/μεία και να τα ενισχύουν αυτοί τα κλείνουν!

Σε αναστολή των εφημεριών τίθεται από σήμερα Κυριακή 16 Γενάρη το νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», με βάση έγγραφο του υπουργείου Υγείας στις 14/11/2022, στο πλαίσιο της υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής στον χώρο της υγείας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση για αναστολή των εφημεριών και μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις με την κυβέρνηση να επιμένει αυταρχικά και να στέλνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια!

«Χάριν της μείζονος σπουδαιότητας του σκοπού, το Νοσοκομείο να ενεργήσει ως προς τις χωροταξικές τροποποιήσεις των εμβολιαστικών γραμμών ΑΜΕΣΩΣ και πάντως ΔΕΝ θα διενεργήσει την εφημερία της Κυριακής 16/01/2022 ενώ από Δευτέρα 17/01/2022 θα εκτελεί την καθημερινή πρωινή εφημερία (08.00 – 14.30) ως εξειδικεύτηκε με τη (β) σχετική πρότασή μας», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Συνεχίζοντας στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι, Ως προς την εφημέρευση των τριών (3) παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας:

– Καθημερινή πρωϊνή εφημέρευση του ΓΝ Πεντέλης (8.00 έως 14.00), ήτοι από Δευτέρα έως και Παρασκευή

– Εξαίρεση εφημέρευσης του ΓΝ Παίδων Πεντέλης κατά την 24ωρη εφημέρευση, ήτοι Δευτέρα και Πέμπτη από 14.30 έως 08.00 επομένης και κάθε 2η Κυριακή (08.00 έως 08.00 επομένης).

Συγκέντρωση των εργαζομένων και παρέμβαση των ΜΑΤ

Σήμερα Κυριακή, μέρα από την οποία τέθηκε σε ισχύ η κυβερνητική απόφαση να βγει «εκτός μάχης» το Παίδων Πεντέλης εν μέσω πανδημίας, οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση.

Από νωρίς το πρωί υπήρχαν τρία περιπολικά στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή της και κλούβα με δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στο προαύλιο του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι, ενώ στο πλευρό τους έσπευσαν εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας εις βάρος του λαού πάει χέρι χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των μαχόμενων υγειονομικών.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Πεντέλης για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις εφημερίες του Νοσοκομείου και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο.

«Με καταστολή δεν βγαίνει πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία», φώναξαν, μεταξύ άλλων, οι συγκεντρωμένοι.

ΚΚΕ: Μετά τις αγωγές εις βάρος εργαζομένων
η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να στείλει κλούβες!

Την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, νωρίτερα, ζητώντας την αποχώρηση των δυνάμεων:

«Μετά τις αγωγές του υπουργείου Υγείας σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης, που αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο, η κυβέρνηση έφτασε σήμερα στο σημείο να στείλει στο νοσοκομείο αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ!

Για το περιστατικό αυτό, το οποίο δείχνει ότι για την κυβερνητική πολιτική ο εχθρός είναι οι υγειονομικοί που παλεύουν για να κρατήσουν ανοιχτό ένα κρίσιμο νοσοκομείο, παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης ζητώντας να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νοσοκομείο και να σταματήσουν οι τρομοκρατικές αγωγές σε βάρος των εργαζομένων. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων».

Αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη νέα Γενική Συνέλευση στο «Παίδων Πεντέλης» για τον καθορισμό των επόμενων αγωνιστικών βημάτων.

Πηγή: imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας