Εκεί οδηγεί η νεοφιλελεύθερη Ε.Ε! Ο Βίκτορ Όρμπαν “δικτάτορας”στην Ουγγαρία

1867
όρμπαν

Η Ουγγαρία του πρωθυπουργού Όρμπαν, είναι από χθες η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αναστέλλει επ’ αόριστον τη λειτουργία του Κοινοβουλίου της. Και ο Βίκτορ Όρμπαν είναι ο πρώτος εκλεγμένος ηγέτης της Ε.Ε, που στο όνομα της καταπολέμησης του κορονοϊού, κυβερνά με προσωπικά διατάγματα, εκχωρεί στον εαυτό του το δικαίωμα να μην κάνει εκλογές “για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση” και μπορεί να στέλνει στη φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες όποιους θεωρεί ότι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη και διασπείρουν “ψεύτικες” και “επικίνδυνες”ειδήσεις, μηδέ των δημοσιογράφων εξαιρουμένων.

Ο νόμος για την “προστασία έναντι του κορονοϊού” πέρασε χθες από το ουγγρικό κοινοβούλιο όπου το κόμμα FIDESZ του Όρμπαν έχει την απόλυτη πλειοψηφία, με 138 ψήφους υπέρ και 53 κατά. Μετά από χρόνια σταθερής παράκαμψης των δημοκρατικών αξιών και αποδυνάμωσης όλων των θεσμών, από τη δικαιοσύνη έως τα μέσα ενημέρωσης, είναι κατά παράδοξο τρόπο ο νόμος που δίνει πλέον στον Όρμπαν ανεξέλεγκτες εξουσίες και στην πραγματικότητα εξουσίες δικτάτορα.

Του επιτρέπει να κυβερνά με διατάγματα, με προσωπικές αποφάσεις και χωρίς κανένα έλεγχο. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας μπορεί να παρακάμπτει στο εξής από το πρώτο έως το τελευταίο άρθρο της υφιστάμενης νομοθεσίας. Εκλογές δεν μπορούν να γίνουν. Η μόνη υποχρέωσή του είναι να παρέχει αν το κρίνει, ενημέρωση για τις κυβερνητικές ενέργειες στον πρόεδρο της Βουλής και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Η μόνη που δεν μιλά και πολύ περισσότερο δεν αντιδρά και δεν επιβάλλει μέτρα, είναι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος είναι απλός: όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί ολοκληρωτικά, σύρεται στον αυταρχισμό και ίσως βλέπει στο πείραμα Όρμπαν, της διακυβέρνησης με προσωπικά διατάγματα, το δικό της αύριο.

 

Β.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας