Εθνική Ασφάλεια Αρμενίας: “Περίεργη” αποτροπή απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Πασινιάν

1020
πρωθυπουργού Πασινιάν

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Αρμενίας λέει ότι απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε απόπειρα για τη δολοφονία του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, «κάτοικος της επαρχίας Σιούνικ με τα αρχικά Α.Μ., «ο οποίος έχει αντικυβερνητικές πεποιθήσιες και διαφωνεί με την πολιτική του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, εκμεταλλευόμενος την παρουσία όπλων και πυρομαχικών στην εμπόλεμη ζώνη του Καραμπάχ, διατηρούσε μεγάλη ποσότητα όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών».«Επιπλέον, το συγκεκριμένο άτομο είχε έρθει σε συμφωνία με αρχηγούς κομμάτων στην Αρμενία και στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), πολιτικούς με αντικυβερνητικές απόψεις και με οπαδούς τους για τη χρήση παράνομα αποθηκευμένων όπλων και πυρομαχικών με στόχο την κατάληψη της εξουσίας, τερματίζοντας τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού, με τη στέρηση της ζωής του και τον σφετερισμό της κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενώ επισημαίνεται ότι αρχηγοί κομμάτων, πολιτικοί με αντικυβερνητικές απόψεις και οπαδοί τους, όπως και πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, «ετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη και τον σφετερισμό της εξουσίας».

Κρατείτε ο πρώην επικεφαλής της Ασφάλειας

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας της Αρμενίας, Αρτούρ Βανετσιάν, κρατείται από τις αρμενικές Αρχές, ως ύποπτος συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του σε δημοσιογράφος, ο Βανετσιάν κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Πασινιάν και την κατάληψη της εξουσίας.

«Σήμερα, ο Βανετσιάν κλήθηκε στο τμήμα έρευνας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας και κρατείται ως ύποπτος κατηγορούμενος για συνενοχή σε παράνομη απόκτηση, αγορά και αποθήκευση όπλων, για προετοιμασία πραξικοπήματος και για προετοιμασία δολοφονίας κρατικού αξιωματούχου ή πολιτικής προσωπικότητας από μια ομάδα ανθρώπων μέσω συνωμοσίας» έγραψε στο Facebook η δικηγόρος του ΒανετσιάνΛουσίν Σαχακιάν.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στο Γερεβάν, με πολίτες να απαιτούν την παραίτηση του Αρμένιου πρωθυπουργού, μετά την υπογραφή εκεχειρίας με το Αζερμπαϊτζάν, με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, που έβαλε τέλος στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Όπως είχαν μεταδώσει την Πέμπτη, συνελήφθησαν 10 ηγέτες της αρμενικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας