Δώρο της αμερικανικής Exxon Mobil στον Ερντογάν-Παγώνει δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ!

1256
exxon

Το πάγωμα ισχύει μέχρι το Φθινόπωρο του 2021…

Άσχημη εξέλιξη για την Κύπρο, η απόφαση του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού της ExxonMobil να αναστείλει κάθε δραστηριότητα της στην κυπριακή ΑΟΖ. Την είδηση μετέδωσε ο ανταποκριτής του Antenna στις ΗΠΑ , Θανάσης Τσίτσας κι έχει επιβεβαιωθεί από τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου.

Οι Αμερικανοί επικαλούνται την πανδημία του Covid 19 και των παγκόσμιων οικονομικών επιπτώσεων που έχει.

H επίκληση της πανδημίας του Covid-19 για την απόφαση του παγώματος των δραστηριοτήτων της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ είναι, μάλλον, η αφορμή, τόνιζαν διεθνείς πολιτικοί και πετρελαϊκοί κύκλοι, ενώ στην ουσία αποτελεί ένα μεγάλο αμερικανικό δώρο στον Ερντογάν, η οποία του δίνει το πράσινο φως, με τις ΗΠΑ εκτός παιχνιδιού να επιτείνει τις επιθετικές δραστηριότητες του όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο και όχι μόνο σε βάρος της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας.

Η απόφαση προκαλεί ανησυχία στην Κύπρο και δίνει στην Τουρκία αυτό που ζητούσε: το “πάγωμα” των ερευνητικών δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ. Για σχεδόν ενάμιση χρόνο φαίνεται ότι τα πάντα θα “νεκρώσουν” πέριξ της Κύπρου, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη και την πολιτική υποχωρητικότητα Ελλάδας και Κύπρου, θα αλωνίζει εκ του ασφαλούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας