ΔΩΡΟ “αμύθητης αξίας” στον Λάτση–Του χάρισαν τη διοίκηση των χρυσοφόρων ΕΛΠΕ

673
Του χάρισαν τη διοίκηση των χρυσοφόρων ΕΛΠΕ

Η κυβέρνηση χαρίζει –  Η αντιπολίτευση τηρεί   “σιγήν ιχθύος”

Αν είσαι ο Σπύρος Λάτσης τότε μπορείς να πετύχεις το ακατόρθωτο :

Πρώτον:  Να αρπάξεις όλο το αεροδρόμιο του Ελληνικού , αμύθητης αξίας , προς τσιμεντοποίηση , καζινοποίηση και τουριστική οικιστική και ξενοδοχειακή εκμετάλλευση πάνω στο κύμα . Κι΄αυτά έναντι πινακίου φακής και με δάνεια των τραπεζών , με δυo λόγια “ πάρτε κόσμε “ .

Δεύτερον :  ΄Αν είσαι Σπύρος Λάτσης μπορείς , επίσης , να εισφέρεις το “ σαπάκι “  της παλιάς  “ Πετρόλα “  και με τη      “ βοήθεια “ του Α. Τσοχατζόπουλου , του Γ. Παπαντωνίου κλπ να αποκτήσεις σχεδόν τζάμπα το σχετικό πλειοψηφικό πακέτο των ΕΛΠΕ ( συγχώνευση σκάνδαλο των σύγχρονων , τότε, ΕΛΔΑ με την καταρρέουσα Πετρόλα )!

Για να χρυσωθεί αυτό το μέγα σκάνδαλο το δημόσιο , παρ΄ότι είχε μειοψηφικό πακέτο ( 36% ) , διασφάλισε το “ προνόμιο “ να διορίζει την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ ( 7 από τα 13 ) και επομένως το στρατηγικό δικαίωμα να ορίζει το μάνατζμεντ .

Πρέπει , όμως , να τονίσουμε ότι το δημόσιο , δηλ. η εκάστοτε κυβέρνηση , ενώ είχαν το θεσμικό δικαίωμα να ορίζουν το μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ , Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και την πλειοψηφία του Δ.Σ , ουδέποτε άσκησαν αυτό το δικαίωμα και στην ουσία παρέδιδαν την διοίκηση των ΕΛΠΕ στον Σπύρο Λάτση!!!

Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο μόνος που έθεσε εκτός management τον Λάτση

Ο μόνος υπουργός που άσκησε το “ προνόμιο “ που είχε το Δημόσιο να ορίζει αυτό το μάνατζμεντ και την πλειοψηφία του Δ.Σ της εταιρείας , ήταν ο Παν. Λαφαζάνης , ο οποίος στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε , μεταξύ άλλων και το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας .

Τότε ο Παν. Λαφαζάνης είχε ορίσει ως Πρόεδρο των ΕΛΠΕ τον Στάθη Τσοτσορό και ως Διευθύνοντα Σύμβουλο τον  Γρηγόρη Στεργιούλη , προκαλώντας σάλο αντιδράσεων από τον Σπύρο Λάτση , ο οποίος έφτασε στο σημείο να διαμαρτυρηθεί εντόνως και στον ίδιο τον Παν. Λαφαζάνη, ο οποίος φυσικά δεν καταλάβαινε τίποτα !

Η ειρωνεία είναι ότι λίγους μήνες μετά την απομάκρυνση του Παν. Λαφαζάνη από την κυβέρνηση για τους γνωστούς  λόγους , το καθεστώς Λάτση  “ αποκαταστάθηκε “ με την τοποθέτηση του προσφιλούς στον Σπ. Λάτση,  Ανδ. Σιάμισιη στη θέση του Εκτελεστικού Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και στην πράξη ως Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΠΕ.

Ο Σπ. Λάτσης , φυσικά, δεν ξέχασε το “ χουνέρι “ Λαφαζάνη και για να μην επαναληφθεί το κακό προηγούμενο , ιδιαίτερα σήμερα που τα ΕΛΠΕ έχουν αναβαθμιστεί περαιτέρω , φρόντισε τώρα που η κυβέρνηση αυτή , όπως και η προηγούμενη , είναι του χεριού του να τελειώνει με το προνόμιο του δημοσίου να διορίζει την πλειοψηφία της Διοίκησης των ΕΛΠΕ .

Έτσι , με βάση το ν. 4706/2020, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Σπύρου Λάτση, που αφορά την εταιρική διακυβέρνηση και τον οποίο ψήφισαν διακομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ…., η Διοίκηση των ΕΛΠΕ θα εκλέγεται τώρα από την Γενική Συνέλευση των μετόχων, της οποίας την πλειοψηφία κατέχει άνετα η πλευρά Σπ. Λάτση.

΄Ετσι, σκανδαλωδώς , στα μουλωχτά , χωρίς μάλιστα κανένα αντάλλαγμα, ο στρατηγικός ενεργειακός γίγαντας των ΕΛΠΕ πέρασε σε μία νύκτα , στην ουσία με τη συναίνεση όλων των πτερύγων της Βουλής , ολοκληρωτικά στα χέρια του Λάτση .

Αυτό θα πει καθεστώς ξενόδουλης κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας στη χώρα .

Αυτό θα πει να υπάρχει στη χώρα παραδομένη κυβέρνηση, να μην υπάρχει αντιπολίτευση και να μην υπάρχουν εισαγγελείς !

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας