Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κύπρος στο έλεος της…τουρκικής βουλιμίας. Αφασία στην Αθήνα

1448

Η Τουρκία διαμορφώνει σταθερά μια νέα ατζέντα που προκαλεί τετελεσμένα σε όλη την Ανατ. Μεσόγειο σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίες έχουν περιέλθει σε κατάσταση αδράνειας και άμυνας και συνεχούς οπισθοχώρησης.

Η Τουρκία, στο πλαίσιο του νέου θαλάσσιου Αττίλα 3, τον οποίο έχει εξαπολύσει σε βάρος της Κύπρου και της αμφισβήτησης θαλάσσιων κυριαρχικών δικαιωμάτων και εκατοντάδων νησιών και νησίδων της Ελλάδας, προέβη πρόσφατα μονομερώς στην κατάθεση των εξωτερικών ορίων της υφαλοκρηπίδας της στη Μεσόγειο, εξαφανίζοντας στην ουσία τα Δωδεκάνησα, την… Κρήτη αλλά και την… Κύπρο!

Την επόμενη μέρα, μάλιστα, η Τουρκία, αιφνιδιάζοντας πλήρως την Αθήνα και την “κοιμώμενη” κυβερνητική διπλωματία, συνομολόγησε με την Λιβύη μία καταρχήν άτυπη Συμφωνία για την μεταξύ τους οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, πνίγοντας και θάβοντας την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την Κύπρο.

Μετά απ’ αυτές τις άνευ προηγουμένου προκλητικές για ειρηνική περίοδο κινήσεις της Τουρκίας, ακόμα και σε φάση πολέμου θα ήταν αμφίβολη η πραγματοποίηση τους, η κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο έχουν περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αμηχανίας, ακινησίας και παχυδερμίας, ενώ επιχειρούν να καθησυχάσουν αλλήλους, προτείνοντας προς πάσαν κατεύθυνση “ψυχραιμία“!

Οι ευρωατλαντικές αυταπάτες της παραδομένης Ελλάδας

Για γέλια και για κλάματα ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ “απείλησε” την Τουρκία ότι με τις προκλήσεις της “θα  βρει απέναντί της όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας“. Και τα λέει αυτά όταν ξέρει ότι ποτέ η Ευρώπη δεν θα πράξει ουδέν ουσιαστικό σε βάρος της Τουρκίας, πέρα από κούφια λόγια, ενώ και τώρα, παρ’ ότι ενημερώθηκε, δεν προέβη μέχρι στιγμής ούτε καν σε κάποια φραστική αντίδραση απέναντι στο παράνομο και αγνώστου περιεχομένου Τουρκο-Λυβικό Μνημόνιο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει μεγάλες αυταπάτες αν νομίζει ότι με τηλεφωνήματα στον Μακρόν, ο οποίος απέσυρε άρον-άρον το σκάφος γεωτρήσεων από το οικόπεδο-7 της Κύπρου ή και συναντήσεις με τον Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ (4/12) και στη Νέα Υόρκη (7/1/20), θα βρει συμμάχους οι οποίοι θα συνδράμουν έμπρακτα για να αναχαιτίσουν την Τουρκία.

Πάντα οι ΗΠΑ και πολύ περισσότερο οι ΗΠΑ του Τραμπ, δεν έκαναν και δεν θα κάνουν το παραμικρό που να πατάει στον κάλο την Τουρκία, πολύ περισσότερο όταν έχουν απέναντί του μια δουλοπρεπή Ελλάδα, που τους προσέφερε  στρατιωτικά τα πάντα χωρίς να λάβει ούτε καν να ζητήσει τίποτα!

Αντίθετα, η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο (4/12), στην οποία πιθανότατα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα δει και τον Ερντογάν (!) για να του εξωραΐσει ο τελευταίος τις προθέσεις του, θα έχει πρωταγωνιστή την Τουρκία, η οποία την μετέτρεψε από επίσημη Σύνοδο σε άτυπη, αφού έβαλε veto στην έκδοση επίσημου ανακοινωθέντος της Ατλαντικής Συμμαχίας για το αμυντικό σχέδιο Πολωνίας- Βαλτικών χωρών, επειδή το ΝΑΤΟ δεν χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση την Κουρδική YPG στην Συρία. Αντί, λοιπόν, να είναι η απειλούμενη Ελλάδα που διεκδικεί και αντιδρά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι και εκεί η Τουρκία που επιδιώκει να περάσει, εκβιάζοντας, τις πιο παράλογες, επιθετικές και επεκτατικές απαιτήσεις της.

Τα ελληνικά κατεστημένα κέντρα παθητικά, “ψύχραιμα” και μοιραία, αναμένεται με την αρειμάνια στάση τους, να οδηγηθούν κάτω από το συνεχές αφόρητο τουρκικό “bullying“, ίσως και μέσω ενός “τυχαίου” θερμού επεισοδίου, σε διαπραγματεύσεις για μια λύση “καζάν-καζάν” (συνεκμετάλλευση), όπου η Ελλάδα θα απωλέσει ουσιαστικά κατ’ αρχήν το μισό Αιγαίο και πιθανότατα ολόκληρη την Κύπρο, η οποία θα περάσει από την υψηλή τουρκική εποπτεία! Ελλάδα και Κύπρος εξωθούνται ολοταχώς σε ακρωτηριασμένη “Φιλανδοποίηση” έναντι της Τουρκίας!

Η διέξοδος

Μόνο μια Ελλάδα η οποία θα συντονιστεί στενά σε όλους τους τομείς με την Κύπρο, μια Ελλάδα που θα αποκτήσει την ανεξαρτησία της  με ο’ τι αυτό συνεπάγεται, θα επιδείξει ένα νέο πνεύμα εθνικής αποφασιστικότητας και αυτοπεποίθησης, θα χαράξει μια νέα πολιτική ανασυγκρότησης και θα επιχειρήσει μια στροφή στην Ανατολή, πρωτίστως προς την Ρωσία, θα είναι μία ικανή χώρα να επαναδιαμορφώσει σε όφελος της ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας τις εξελίξεις στην περιοχή.

Κάτω από τις νέες συνθήκες το κλειδί για την αναχαίτιση της Τουρκίας δεν το κρατάνε οι ΗΠΑ ούτε φυσικά η Ε.Ε αλλά η Ρωσία.

Μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας δεν υπάρχει συνεργασία βάθους αλλά εύθραυστη “λυκο-συμμαχία“, η οποία διαμορφώθηκε διότι η Ελλάδα και σταδιακά η “ευεργετηθείσα” Κύπρος, γύρισαν την πλάτη στην Ρωσία.

Χωρίς μία μεγάλη ανατροπή στην χώρα, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη!

 

Ν.Ζ

Υ.Γ(1): Δίπλα στις πρωτοφανείς επεκτατικές προκλήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την “βόμβα” του προσφυγικού-μεταναστευτικού, που η Άγκυρα κρατάει στα χέρια της σε βάρος της Ελλάδας και όχι κατά της Ευρώπης (με την τελευταία να έχει κλειδωμένα τα σύνορά της), μιας Ευρώπης που για άλλη μια φορά και σε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα στο έλεος των τουρκικών διαθέσεων.

 

Υ.Γ(2): Είναι γελοίο και δείχνει στρεψοδικία και αδυναμία, να απειλεί η Ελλάδα την “ανίσχυρη” Λιβύη με απέλαση του πρεσβευτή της, ενώ η κύρια και κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για την παράνομη Τουρκο-Λυβική Συμφωνία είναι η Τουρκία!

Αυτή η στάση δείχνει πολιτική δειλία, πως δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τον γάιδαρο και χτυπάμε το σαμάρι.

Τώρα, επίσης, φαίνεται πολύ εναργέστερα η βρωμοδουλειά της Ελλάδας να στηρίξει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην απρόκλητη πολεμική τους επίθεση στη Λιβύη για την δολοφονία του Καντάφι και την πτώση του τότε καθεστώτος. Τώρα η Ελλάδα πληρώνει τα επίχειρα!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας