Δυναμική παρουσία του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ανεστάλη η αρπαγή πολλών κατοικιών

1401
τραπεζίτες

Π. Λαφαζάνης: Οι τραπεζίτες, ενώ αρπάζουν λαϊκές κατοικίες, δίνουν πακτωλό χαριστικών δανείων στους εαυτούς τους

Και σήμερα, Τετάρτη, 11/7, ο αγώνας της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ενάντια στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

Οι κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγελθεί από τη ΛΑΕ και την «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών» κάτω από συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία, που είχαν προγραμματίσει και για σήμερα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, ανάγκασαν τα πολιτικά, τραπεζικά, οικονομικά συμφέροντα, καθώς και τους λίγους επίορκους συμβολαιογράφους, που προωθούν αυτή την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του λαού, να αναστείλουν πολλούς από αυτούς. Ιδιαίτερα στην Αττική αναστάλθηκαν σχεδόν όλοι οι πλειστηριασμοί που αφορούσαν πρώτες κατοικίες και είχαν προγραμματιστεί από συμβολαιογραφεία με έδρα το κέντρο της Αθήνας.

Ιδιαίτερα χθες, 10/7, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών και η ΛΑΕ με μαζική τους κινητοποίηση τους μπροστά στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στο Γκύζη οδήγησαν σε αναστολή ηλεκτρονικού πλειστηριασμού της κατοικίας ανέργου με τρία παιδιά σ’ αυτή τη γειτονιά.

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑ.Ε, διοργάνωσαν και σήμερα, Τετάρτη, 11/07/2018, στην Αθήνα αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Σταδίου 43, κάτω από το συμβολαιογραφείο, όπου πραγματοποιούνταν, μεταξύ άλλων, ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 105 τ.μ στο Χαϊδάρι, με τιμή προσφοράς 80.000 ευρώ και επισπεύδουσα την ALPHA BANK.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. της Παναγιώτη Λαφαζάνη, και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών».

Αγωνιστική κινητοποίηση οργανώθηκε από τη ΛΑΕ μπροστά σε συμβολαιογραφείο στην Αμαλιάδα, όπου σήμερα 11/07 με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς είχε προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστεί για 30.000 ευρώ μικρό εμπορικό κατάστημα του Πύργου.

Κι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει ψέματα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και λαϊκής κατοικίας και περιουσίας αξίας κάτω από 300.000 ευρώ, για την τρέχουσα εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα 884 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν. Μεταξύ αυτών δεκάδες πλειστηριασμοί αφορούν πρώτες κατοικίες, με συμπρωταθλήτριες ως συνήθως στη μεγάλη ληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών τις τράπεζες Πειραιώς και ALPHA BANK, με μικρή διαφορά από τις άλλες συστημικές «τράπεζες (Εθνική και Eurobank).

Η τραγική μάλιστα ειρωνεία είναι ότι οι τράπεζες κλιμακώνουν τους πλειστηριασμούς και αρπάζουν μ’ αυτούς λαϊκές κατοικίες και περιουσίες την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ότι οι ίδιοι αυτοί τραπεζίτες έδιναν πακτωλό χαριστικών δανείων στους εαυτούς τους.

Παρά, λοιπόν, τα αξιοθρήνητα επικοινωνιακά σόου του Πρωθυπουργού και τις διαβεβαιώσεις του «Προστάτη» του κυρίου Μοσκοβισί ότι σταμάτησαν τα μνημόνια, οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται. Ιδιαίτερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με βάση την απόφαση του EUROGROUP στις 21 Ιούνη θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Μόνο στο 2018 προβλέπονται σ’ αυτή την απόφαση να γίνουν 9.500 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στην τριετία 2019-2021 άλλοι 120.000, κανονική ληστεία δηλαδή σε βάρος του λαού.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διαμήνυσαν για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και ότι η αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας δεν θα περάσει. Επίσης ότι «το κίνημα της Τετάρτης» κατά των πλειστηριασμών, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται ούτε μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις δυσκολίες μαζικών κινητοποιήσεων που αυτό συνεπάγεται.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη: Οι τραπεζίτες είναι οι πραγματικοί στρατηγικοί κακοπληρωτές. Νίκη η αναστολή πολλών πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία δέσμευση από την κυβέρνηση για προστασία της πρώτης κατοικίας. Αντίθετα καταστρατηγείται και υποβαθμίζεται ακόμα και ο νόμος Κατσέλη.

Πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι προσφεύγουν για να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους, στο νόμο Κατσέλη, η αίτησή τους απορρίπτεται και δυστυχώς μένουν στο δρόμο και ξεκρέμαστοι.

Από κει και πέρα, χθες στο Γκύζη όπως θα έχετε μάθει με προσπάθεια του κινήματος, ματαιώθηκε πλειστηριασμός καταστήματος ενός άνεργου ΑΜΕΑ, που ζούσε με το κοινωνικό επίδομα. Είναι και αυτό μία νίκη! Επίσης, χθες και σήμερα έχουν ακυρωθεί ή σταλεί, πάρα πολλοί πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.

Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, στο συμβολαιογραφείο της οδού Σταδίου 43, διότι εδώ πλειστηριάζεται πρώτη κατοικία στο Χαϊδάρι για 43.000 ευρώ δάνειο. Την βγάζουν στο σφυρί και οι άνθρωποι μένουν στο δρόμο. Μας έχουν διαμαρτυρηθεί και οι ίδιοι και θέλουν να προστατέψουν το τελευταίο καταφύγιο που έχουν, το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο και να μην μείνουν άστεγοι.

Από κει και πέρα, θέλω να σας πω ότι η ΙΣΚΡΑ δημοσιεύει σήμερα ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δείχνει ότι οι τραπεζίτες είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές σε αυτή τη χώρα. Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, ότι οι τραπεζίτες έδωσαν στους εαυτούς τους δάνεια που αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και τα οποία δυστυχώς μένουν ανεξόφλητα ή υποτίθεται ότι έχουν εξοφληθεί, όμως με κομπίνες των τραπεζών και σε βάρος της οικονομίας. Και φυσικά σε βάρος των καταθετών και των πολιτών.

Αυτά τα αίσχη κάνουν οι τραπεζίτες και από την άλλη έρχονται και υφαρπάζουν σπίτια για μερικές χιλιάδες ευρώ ή μικρές λαϊκές περιουσίες.

Το καταγγέλλουμε και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να κινηθούν πάραυτα όλες οι απαραίτητες δικαστικές και εποπτικές αρχές και να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν πρέπει να σιωπούν και να συγκαλύπτουν.

Δυστυχώς, αυτό κάνει και η κυβέρνηση. Σιωπά και συγκαλύπτει τα αίσχη και τα σκάνδαλα των τραπεζιτών.

Δημοσιογράφος: Έχουν απομείνει όπλα στη φαρέτρα των πολιτών για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση;

Λαφαζάνης: Βεβαίως. Μαζικές μηνύσεις στις τράπεζες. Μαζικές μηνύσεις στις εποπτικές αρχές των τραπεζών. Μαζικές μηνύσεις στον Ρούσκα και στους συμβολαιογράφους που κάνουν πλειστηριασμούς. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι παράνομοι και έκθετοι.Και το κυριότερο, μαζική συμμετοχή στους αγώνες και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας