Δυναμική παρέμβαση στον ΠΙΚΟ ενάντια σε απειλές κατά ζωής και απληρωσιά

1159
πικο

Δυναμική κοινή παρέμβαση πραγματοποίησαν απόψε, στις 10 το βράδυ, οι εργατικές συλλογικότητες ΛΑΝΤΖΑGENERATION 400 και το ΜΕΤΑ, στο καφέ – εστιατόριο «ο Πίκος», που βρίσκεται στο Θησείο, αντιδρώντας στις απειλές κατά ζωής και μη καταβολή των δεδουλευμένων από πλευράς εργοδοσίας σε συνάδελφο εργαζόμενο dj.

Υπενθυμίζεται πως όταν ο συνάδελφος, στις 6 Φλεβάρη, πήγε στην εργασία του και ζήτησε τα δεδουλευμένα που δεν του είχαν καταβληθεί, ο εργοδότης του, παρουσία μπράβου, του είπε: «Θα πεθάνεις, δεν θα πάρεις φράγκο. Θα σε σφάξω και θα πάρω τώρα δυο τηλέφωνα και θα έχεις πρόβλημα». Το επόμενό του βήμα ήταν να στείλει στον εργαζόμενο SMS και να του ζητήσει να πάει σήμερα να υπογράψει την απόλυσή του, πράγμα το οποίο ο συνάδελφος δε δέχθηκε.

Απόψε, με ύφος εκδικητικό και παρουσία πολλών αλληλέγγυων επανάλαβε πως το «δεν πρόκειται να σε πληρώσω», και μάλιστα απειλούσε ότι θα φέρει την αστυνομία και θα κάνει μηνύσεις, προκαλώντας μάλιστα με τη συμπεριφορά του τους αλληλέγγυους, προκειμένου να προκαλέσει επεισόδιο.

Η αστυνομία ήρθε, κι επειδή είδε πως πέτυχε η προσπάθειά του να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και να βγει αυτός το «θύμα», με την αποχώρηση τους, βγήκε από το μαγαζί του και σχεδόν στη μισή οδό Νηλέως (όπου βρίσκεται το μαγαζί του) συνέχισε την ίδια συμπεριφορά, αυτή της πρόκλησης.

Το ΜΕΤΑ, για άλλη μια φορά, καταγγέλλει την άθλια συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη και τις απειλές κατά ζωής κατά του συναδέλφου και δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μέχρι τη δικαίωσή του.

Θα συνεχίσει, δε, να αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή για τα δίκαια και τα δικαιώματα κάθε εργαζομένου που βάλλεται τόσο από την εργοδοτική αυθαιρεσία όσο κι από την κυβέρνηση που σιωπά σε τέτοιες συμπεριφορές και συνεχίζει να ενισχύσει το αντεργατικό οπλοστάσιο, πάνω στο οποίο πατά η εργοδοσία και επιτίθεται με κάθε τρόπο και μέσο εναντίον του εργαζομένου.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας