Δυνάμεις Χ.Χαφτάρ: Νεκροί 16 Τούρκοι στρατιώτες και 105 μισθοφόροι στη Λιβύη

3248
νεκροί

Σε 16 ανέρχονται οι Τούρκοι στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη και σε 105 οι μισθοφόροι του Ερντογάν από τη Συρία, σύμφωνα με στρατιωτικό διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Ο Χαλέντ αλ Μαχγκούμπ – επικεφαλής του τμήματος κινητοποίησης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) υπό τον στρατάρχη Χαφτάρ – δήλωσε στη Russia Today ότι ο αριθμός του προσωπικού του τουρκικού στρατού που σκοτώθηκε στη Λιβύη από τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μέχρι σήμερα 16, ενώ οι νεκροί, στις τάξεις των μισθοφόρων που έχουν μεταφερθεί με εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Συρία, ανέρχονται σε 105.

«Υποσχόμαστε περισσότερους»

«Υποσχόμαστε στον Τούρκο πρόεδρο περισσότερους», πρόσθεσε ο Μαχγκούμπ.

Ο στρατιωτικός δήλωσε, επίσης, στο «Sky News Arabia» ότι οι Τούρκοι σύμβουλοι και αξιωματικοί καθοδηγούν τις πολιτοφυλακές και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που βρίσκονταν στη Μισράτα, τη Σύρτη και αλλού.

«Ο Εθνικός Στρατός στόχευσε αρκετούς από αυτούς καθώς έμπαιναν στο στρατόπεδο της Τρίπολης Falah», είπε. Άλλες πηγές ανέφεραν στο Al Arabiya ότι σε βομβαρδισμό από τον Εθνικό Στρατό του λιμανιού της Τρίπολης σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι διοικητές.

Εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία

Στις αρχές της εβδομάδας, ο διοικητής του LNA Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε ότι οι αντίπαλες δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία για να αναπτύξουν στη Λιβύη μισθοφόρους από τη Συρία.

Στις 18 Φεβρουαρίου, μάλιστα, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης στόχευσε τουρκικό πλοίο που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά ενώ έδενε στο λιμάνι της Τρίπολης καθώς και αποθήκη με όπλα που προέρχονταν από την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας