Διώκονται δεκαεπτά ακροδεξιοί τραμπούκοι στη Μυτιλήνη

1467
ακροδεξιοί

Δικογραφία σε βάρος πέντε ακροδεξιών για κακουργήματα και κατά άλλων δώδεκα για πλημμελήματα σχηματίστηκε από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου για το ρατσιστικούς τραμπουκισμούς κατά των προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα πρώτα άτομα που ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ως ενεχόμενοι στην επίθεση κατά των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του νησιού και κατά των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην πλατεία.
Οι κακουργηματικές πράξεις είναι μέχρι στιγμής αυτές του εμπρησμού και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ οι πλημελληματικές κατηγορίες είναι πολλές με κύρια αυτή της στάσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου, πρόκειται για την πρώτη δικογραφία που διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.
Κατά την πρόσφατη επίθεση χρυσαυγίτες του νησιού, επιχειρηματίες, στελέχη και μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης», απείλησαν ζωές, έδειραν πρόσφυγες και αλληλέγγυους, άνοιξαν κεφάλια με πέτρες και μεταλλικά εργαλεία, κατέστρεψαν επιχειρήσεις και πέταξαν φωτοβολίδες στο πλήθος.
Μάλιστα, οι περίπου 200 ακροδεξιοί, που μετέτρεψαν την πλατεία σε κόλαση χημικών, έφυγαν ανενόχλητοι για τα σπίτια τους υπό την πλήρη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων, που έσπευσαν να δημιουργήσουν έναν κλοιό μπαίνοντας ανάμεσα στις δύο ομάδες και στη συνέχεια συνέλαβαν 120 πρόσφυγες και 2 αλληλέγγυους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας