Πρωταπριλιάτικο: Ο Μηλιός πρόεδρος Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου!

3526
lehman

Της ΕΦΗΣ ΔΩΡΟΥ
Νέος πρόεδρος του ΔΣ στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου διορίστηκε ο Γιάννης Μηλιός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η απόφαση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου έρχεται μετά την κόντρα του ΔΣ του φεστιβάλ με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Η κόντρα αυτή άνοιξε την τύχη του Γιάννη Μηλιού, που κέρδισε το “λαχείο”.
Φίλος της στήλης μόλις πληροφορήθηκε την είδηση μας έλεγε με επιμονή ότι η είδηση δεν είναι αληθής αλλά μάλλον πρόκειται για πρόωρο πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Ο Γιάννης Μηλιός, πάντως, διαψεύδει τον αφελή φίλο μας με δήλωση του, την οποία ανήρτησε στην ιστοσελίδα του και στην οποία ευθέως και προς γενική έκπληξη, ισχυρίζεται ότι αναλαμβάνει Πρόεδρος με στόχο το Φεστιβάλ “να λειτουργήσει ως πεδίο δημιουργικότητας αλλά και ανατρεπτικής σκέψης”.
Κακεντρεχής φίλος μας σχολίαζε τη δήλωση του Γ. Μηλιού με μια δόση ειρωνείας, μονολογώντας πως ο Γ. Μηλιός “΄έκανε μια ευφυή κίνηση, αφού επί τέλους οι υποτελείς τάξεις αποκτούν ερείσματα στουςιδεολογικούς – πολιτιστικούς μηχανισμούς του κράτους”.
Παραθέτουμε ολόκληρη την δήλωση του Γ. Μηλιού:
“Το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου πρέπει να γίνει ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού. Να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία, να πλησιάσει τους πολλούς και τις πολλές, να περπατήσει στις διεθνείς λεωφόρους, να λειτουργήσει ως πεδίο δημιουργικότητας άλλα και ανατρεπτικής σκέψης”.

ΕΦΗ ΔΩΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας