Δικαίωση από το ΣτΕ του προέδρου του Ο.Β.Ι. (Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) Κυριάκου Μακαρώνα

2925
αποτελέσματα

Χαστούκι στις αυθαιρεσίες της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους Π.Γ. της ΛΑ.Ε και πρώην Γ.Γ. Βιομηχανίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Με τις αποφάσεις 1168/2017 και 1169/2007 του Δ’ Τμήματος του Σ.τ.Ε. που δημοσιεύτηκαν την 25.04.2017, γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ακυρώσεως της απόφασης (υπ’ αριθ. 113223/06.11.2015) των υπουργών Οικονομίας-Ανάπτυξης-Τουρισμού και Οικονομικών (Σταθάκη, Τσακαλώτου), με βάση την οποίαν επαύθησαν παράνομα οι Κ.Μακαρώνας από πρόεδρος του ΟΒΙ και ο Β.Λαμπρόπουλος από μέλος του Δ.Σ. και στη θέση τους διορίστηκαν παράτυπα οι Π.Τσιαβός και Εμ.Σουλάς.

Η απόφαση αποτελεί χαστούκι στις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης. Επιβάλει άμεση συμμόρφωση της στην απόφαση του Σ.τ.Ε και επαναφορά στη διοίκηση του ΟΒΙ των δύο παυθέντων. Η απόφαση επιμερίζει επίσης τη δικαστική δαπάνη στο Δημόσιο και στους δύο παρατύπως διορισθέντες (Τσιαβό και Σουλά).!!

Η ακύρωση του διορισμού του Π.Τσιαβού ως προέδρου στον ΟΒΙ και του Εμ.Σκουλά ως μέλους του Δ.Σ, θέτει εξ’ αντικειμένου θέμα νομιμότητας πολλών ως τώρα πράξεων του Δ.Σ. του Οργανισμού. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΒΙ είχε στείλει πριν μερικούς μήνες (8/2/17) εξώδικη διαμαρτυρία για πράξεις και παραλείψεις του Δ.Σ. που θίγουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζόμενων και θέματα ομαλής λειτουργίας του Δ.Σ. του Οργανισμού, οι οποίες αλλοιώνουν «εν πολλοίς» τη νομική φύση του ΟΒΙ ως ΝΠΙΔ. Δυστυχώς οι συγκεκριμένες διαμαρτυρίες ουδόλως ελήφθησαν υπ’ όψιν, ούτε από τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΒΙ, ούτε από τους εποπτεύοντες υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο υπουργείων.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι η θέση του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. είναι άμισθες, η προσφυγή των Κ.Μακαρώνα και Β.Λαμπρόπουλου στο Σ.τ.Ε. και η δικαίωση τους, αποκτά έναν ιδιαίτερο κοινωνικό συμβολισμό απέναντι στις αυθαιρεσίες της εκτελεστικής εξουσίας και ειδικά στις αυθαιρεσίες των Μνημονιακών κυβερνήσεων, που δεν διστάζουν να καταπατούν από απλές διαδικασίες διορισμού διοικήσεων σε ν.π.ι.δ. μέχρι και το ίδιο το Σύνταγμα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας