Διερεύνηση ελληνικού σκανδάλου εν μέσω σαουδαραβικής κρίσης

1784
σκανδάλου

Διαστάσεις σκανδάλου τείνει να προσλάβει η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προώθησε την πώληση πολεμικού εξοπλισμού προς τη Σαουδική Αραβία με διαδικασίες αδιαφανείς. Καθώς το ζήτημα έχει τεθεί προς συζήτηση σήμερα στη Βουλή, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης που εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται υπέρ της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο που διεξάγει για την καθυπόταξη του λαού της Υεμένης. Έναν πόλεμο που ‘χει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν παιδιά, που πέθαναν εξαιτίας των σαουδαραβικών βομβαρδισμών, της πείνας και των ασθενειών.
Και ενώ η αντίσταση του λαού της Υεμένης συνεχίζεται και μόλις χθες βαλλιστικός πύραυλος αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε λίγο έξω από τη σαουδαραβική πρωτεύουσα, το Ριάντ, η Σαουδική Αραβία συγκλονίζεται από σοβαρή πολιτική κρίση, ως συνέπεια ανταγωνισμών στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας.
Συγκεκριμένα και με πρόσχημα την πάταξη της διαφθοράς, έχει συλληφθεί, μεταξύ πολλών άλλων, και ο πρίγκιπας Αλαουλίντ Μπιν Ταλάλ, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, με περιουσία που φτάνει τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά έχουν συλληφθεί έντεκα πρίγκιπες, τέσσερις εν ενεργεία υπουργοί αλλά και δεκάδες πρώην υπουργοί.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας