Διεκόπη επεισοδιακά η δίκη της Siemens. Παρέμβαση της Ζ. Κωνσταντοπούλου

3565
siemens

Διακόπηκε για τις 15 Μαρτίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens προκειμένου να τοποθετηθεί επί των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για παράσταση πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
Αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής έχει υποβάλει ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο και η Ένωση προσώπων πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους».
Η εκπρόσωπος της Ένωσης, δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την υπόθεση ως «σκάνδαλο των σκανδάλων» λέγοντας ότι «το γεγονός και μόνο ότι η δίκη ξεκινά 19 χρόνια μετά την πράξη  πείθει ότι δεν έχει λειτουργήσει ούτε το κράτος , ούτε η Βουλή, ούτε η δικαιοσύνη. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστεί πρόβλημα στην συνέχεια. Πρέπει η δίκη αυτή, “το σκάνδαλο των σκανδάλων” να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο οποίος ζημίωσε το Δημόσιο».
Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλε και αίτημα για μαγνητοσκόπηση και ηχογράφηση της δίκης, μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως σε μέλος του ακροατηρίου που κατέγραφε τη διαδικασία.
Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να εξαιρεθεί λόγω κωλύματος δικαστής μέλος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τον οποίο η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να λάβει τα αντίγραφα της απόφασης.
Ο πρόεδρος της έδρας επισήμανε ότι η διαδικασία των δικαστικών συμβουλίων δεν είναι δημόσια και πως τα σχετικά έγγραφα μπορούν να λάβουν μόνο οι διάδικοι, εάν δηλαδή το δικαστήριο κάνει δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής της Ένωσης προσώπων πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους».
*Πηγές: ρεπορτάζ από ιστοσελίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας