Διαμαρτυρία φωτιά της ΛΑ.Ε στην Αριστείδου ενάντια στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

3325
ΔΕΗ

Παν. Λαφαζάνης: «Αίσχος και ντροπή για την κυβέρνηση και την Διοίκηση της ΔΕΗ και ελεεινό δείγμα της λεγόμενης «μεταμνημονιακής περιόδου», να κόβουν αθρόα και κατά χιλιάδες το ρεύμα σε πάμφτωχα και εξαθλιωμένα νοικοκυριά.»

 

Η Λαϊκή Ενότητα με τον Παν. Λαφαζάνη και πολλά στελέχη του Π.Σ και μέλη της, πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία στη ΔΕΗ επί της οδού Αριστείδου 5-7 όπου οι πολίτες στοιβαγμένοι ατελείωτες ώρες από τα χαράματα προσπαθούν, ματαίως, συνήθως, να κάνουν μια ρύθμιση για την αποπληρωμή των φουσκωμένων λογαριασμών τους για να γλυτώσουν την διακοπή ρεύματος. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, ο Τάσος Καραγιώργος από το Κίνημα «Αλάνυα» και ο Θανάσης Γούναρης από τους «Πειρατές».

Τα δύο βασικά συνθήματα της ΛΑ.Ε γραμμένα σε χαρτοπανώ ήταν: «Το ρεύμα είναι ζωή, η διακοπή του είναι θάνατος» και «Δεν έχω, δεν πληρώνω, διεκδικών, αγωνίζομαι».

Πολλοί πολίτες στην ουρά είχαν κομμένο το ρεύμα, ενώ άλλοι πολίτες έλεγαν στα στελέχη της ΛΑ.Ε πως τους κόψαν το ρεύμα παρ’ ότι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Η διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε βρήκε θερμή ανταπόκριση από τους ταλαιπωρημένους πολίτες στη ουρά, αρκετοί εκ των οποίων ήταν ηλικιωμένοι.

Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων αποτελούμενη από τους Παν. Λαφαζάνη, Τάσο Μαυρόπουλο, Τάσο Καραγιώργο και Θανάση Γούναρη, συναντήθηκαν με την Διευθύντρια της ΔΕΗ Έφη Μπαλή και την Διευθύντρια της ΔΕΗ καταστήματος Αθήνας, Μοσχούλα Αυγερινού, οι οποίες όχι μόνο δεν έδειξαν κατανόηση για το πρόβλημα των καταναλωτών αλλά και ο τρόπος που το αντιμετώπιζαν, ιδιαίτερα η πρώτη, ήταν απαράδεκτος.

Ακολούθως και μετά το πέρας της συνάντησης ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δήλωση:

«Αυτό που συμβαίνει εδώ στην Αριστείδου με την ΔΕΗ, είναι απάνθρωπο, είναι ντροπή, είναι ένα μεγάλο αίσχος. Το μεγάλο αίσχος της δήθεν μεταμνημονιακής εποχής.

Όπως βλέπετε εδώ, εκατοντάδες άνθρωποι από τα χαράματα περιμένουν  σε ουρές, ώρες ατέλειωτες για να πληρώσουν, αν έχουν χρήματα τον λογαριασμό της ΔΕΗ και κυρίως για να μπορέσουν να κάνουν κάποια ρύθμιση.

Οι ρυθμίσεις όμως εδώ είναι σχεδόν αδύνατες. Είναι ρυθμίσεις με δώδεκα δόσεις και 40% προκαταβολή με ταυτόχρονη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. Αδύνατον, ο φτωχός άνθρωπος, αυτός που είναι άνεργος που δεν έχει εισοδήματα, να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μία τέτοια ρύθμιση.

Και η απειλή, η οποία εκτελείται πάραυτα είναι: αποκοπή ρεύματος. «Σας κόβουμε το ρεύμα!»

Αυτήν την ώρα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, συμπολίτες μας, μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες δεν έχουν ρεύμα από την ανάλγητη συμπεριφορά της διοίκησης της ΔΕΗ και της Κυβέρνησης. Πρέπει να σταματήσει αυτό το αίσχος.

Εδώ ήρθαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για αυτό τον λόγο. Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά των διευθυντριών της ΔΕΗ που πήγαμε και τους είδαμε. Αυτοί μας λέγανε πως αυτοί που δεν πληρώνουνε τους λογαριασμούς έχουν περίπου βίλες στην Εκάλη. Αυτό μας είπανε οι κυρίες αυτές οι οποίες διευθύνουν υποτίθεται αυτόν τον νευραλγικό τομέα.

Τους είπα: «Ελάτε κάτω να δείτε τον κόσμο και να τους πείτε πάλι αυτό που είπατε σε εμάς, ότι μένουν στην Εκάλη και ότι έχουν βίλες.»

Οι άνθρωποι οι οποίοι απευθύνθηκαν σε εμάς είναι ακόμα και ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο και τους έχουν κόψει το ρεύμα. Κι έρχονται εδώ απελπισμένοι για να ζητήσουν κάποια διευκόλυνση, μήπως μπορέσουν και βρουν τρόπο να πάρουν ανάσα.

Αυτό το αίσχος λοιπόν ζούμε εδώ πέρα, αυτό είναι το μεγάλο θέμα.

Εμείς ζητάμε:

Πρώτον να υπάρξουν πολύ γενναίες ρυθμίσεις. Δεύτερον,  σε περιπτώσεις που ο οφειλέτης διαπιστωμένα δεν έχει εισοδήματα ή έχει πενιχρά εισοδήματα, να υπάρξει μεγάλη περίοδος χάριτος αποπληρωμής και να μπορέσει έτσι να πάρει μία ανάσα για να τα φέρει βόλτα.

Αυτά είναι τα δύο μεγάλα αιτήματα μας και βεβαίως πρέπει να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα της ΔΕΗ, να αναδιαμορφωθεί πλήρως η ΔΕΗ και όλη η τιμολογιακή πολιτική της, η οποία εξοντώνει τα φτωχότερα και λαϊκά νοικοκυριά.

Η ΛΑ.Ε θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις για να προασπίσει το δικαίωμα των πολιτών στο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας