Διαμαρτυρία σήμερα στη Βουλή για τα προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία

1703
διαμαρτυρία

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή διοργανώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων για τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τα Ειδικά Σχολεία και από γονείς.

Οι γονείς επιβεβαίωσαν, μέσα από τη ζωντανή τους μαρτυρία, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, τα δημόσια Ειδικά Σχολεία, τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη. Με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, αλλά και τα προβλήματα στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς των μαθητών. Σχολεία που καθυστέρησαν να ανοίξουν, που λειτουργούν ακόμα με περιορισμένο ωράριο ενώ λόγω των παραπάνω προβλημάτων, πολλά παιδιά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη σχολική τους χρονιά. Γονείς, παιδιά και εργαζόμενοι βιώνουν από πρώτο χέρι, τα περί επιστροφής στην «κανονικότητα», την «ευαισθησία» της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων. Η «ανάπτυξη» σε όλο της το μεγαλείο.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και συνέβαλαν στη συζήτηση αντιπροσωπείες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΑ), τον ΣΕΜΙΣΕΑ, την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Καθηγητών και της ΣΕΑΑΝ.

Διεκδικούν:

• Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών στην Ειδική Αγωγή (στα Ειδικά Σχολεία, στη παράλληλη στήριξη, στα τμήματα ένταξης).

• Να λυθεί τώρα το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών. Να μην υπάρχει παιδί που να μην πηγαίνει σχολείο, με όρους ασφάλειας και ουσιαστικής εκπαίδευσης.

• Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι αναπληρωτές και οι συμβασιούχοι.

• Να καταργηθεί ο απαράδεκτος αντιεπιστημονικός και αντιπαιδαγωγικός θεσμός των αναπληρωτών.

• Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει πλήρως και δωρεάν όλες τις απαραίτητες θεραπείες για τα παιδιά μας με βάση τα παραπεμπτικά των Ειδικών.

• Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης με σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα και δωρεάν υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας