Με μεγάλες διαδηλώσεις και συγκρούσεις ξεκίνησαν πολιορκημένοι οι G20. Συμμετέχει και η ΛΑ.Ε

2027
g20

Η G20 στο Αμβούργο ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά στους δρόμους το κλίμα είναι η συνέχεια της προηγούμενης νύχτας: Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία και προσπαθούν να αποκλείσουν τις οδούς προς τους χώρους των διαδηλώσεων, έχοντας απέναντί τους μία αστυνομία που έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις σε όλη την πόλη. Στις διαδηλώσεις του Αμβούργου συμμετέχει αντιπροσωπεία με στελέχη, μέλη και φίλους της ΛΑ.Ε .
Τραυματίες στις συγκρούσεις αναφέρονται και από τις δύο πλευρές, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επικρίσεις για την σκληρή, αυταρχική στάση των Αρχών, την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης υπερασπίζεται.
Η αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής έδωσε αριθμό τραυματιών μόνο από τη δική της πλευρά, μιλώντας για 111 τραυματίες αστυνομικούς από τα επεισόδια της προηγούμενης νύχτας. Ομάδες που διοργάνωσαν τις συγκεντρώσεις κάνουν επίσης λόγο για τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, χωρίς ωστόσο να δίνουν αριθμό.
Μαζί με εικόνες από καμένα αυτοκίνητα, το σκηνικό της πόλης συμπληρώνουν την Παρασκευή τεθωρακισμένα της αστυνομίας σε διάφορα σημεία του κέντρου και γύρω από τους χώρους των συναντήσεων, ελικόπτερα που πετούν συνεχώς και διαδηλωτές σε διάφορα σημεία.
Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν την αστυνομία να απομακρύνει κυριολεκτικά σηκωτούς ειρηνικούς διαδηλωτές.
Η Αστυνομία από την πλευρά της προσπαθεί να καλύψει την σκληρή της στάση πίσω από τους διαδηλωτές του «μαύρου μπλοκ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας