Διάγγελμα θα απευθύνει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ

949
τραμπ

Το λεγόμενο Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ με την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη, η οποία εξαρχής φαινόταν ότι θα ήταν αποτυχημένη, αφού ήταν βέβαια ότι θα τον αθώωνε η Γερουσία, προσέφερε, συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα μεγάλο ανέλπιστο δώρο στον Τραμπ, ο οποίος τώρα το αξιοποίησε στο έπακρο για να κερδίσει στην κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Δυστυχώς, έτσι στημένα, θεατρικά και χειραγωγημένα παίζεται το δικομματικό παιχνίδι στις ΗΠΑ, ένα πολιτικό μοντέλο διαχείρισης ενός βρώμικου συστήματος που τυγχάνει σχεδόν γενικής εφαρμογής στις καπιταλιστικές χώρες, ιδιαίτερα της Δύσης και ειδικά της Ελλάδας.

Με τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στον ορίζοντα, ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα απευθύνει το μεσημέρι (τοπική ώρα· 20:00 ώρα Ελλάδας) διάγγελμα προς το έθνος για αυτή που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε “πλήρη αθώωσή” του, καταγγέλλοντας για νιοστή φορά το “κυνήγι μαγισσών βασισμένο σε ψέματα” από πλευράς των Δημοκρατικών, που επέδειξαν “επονείδιστη“, για την αμερικανική προεδρία, συμπεριφορά.

Ο πρόεδρος είναι ικανοποιημένος που αφήνει πίσω του αυτό το κεφάλαιο επονείδιστης συμπεριφοράς των Δημοκρατικών και αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του στο όνομα του αμερικανικού λαού το 2020 και κατόπιν“, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, μοιάζοντας να θεωρεί δεδομένη την επανεκλογή του Ρεπουμπλικάνου.

Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, 52 από τους 100 γερουσιαστές, έκριναν αθώο τον Τραμπ από αυτή την κατηγορία.

Το πρώτο άρθρο της κατηγορίας ανέφερε πως ο Τραμπ “χρησιμοποίησε τις εξουσίες του αξιώματός του” για να ζητήσει “την παρέμβαση μιας ξένης κυβέρνησης… στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020“.

Η δεύτερη κατηγορία αφορούσε την παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου. Σε αυτή την ψηφοφορία, 53 Γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του Αμερικανού προέδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας