Δημοσκόπηση: Δεν βγαίνει από τον πρώτο γύρο ο Erdogan

1941
ερντογάν

Δεύτερο γύρο για τις διπλές -προεδρικές και βουλευτικές- κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία προβλέπει δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Cumhuriyet.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο Erdogan δεν κερδίζει από την πρώτη Κυριακή στις 24 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, Reggep Tayyip Erdogan συγκεντρώνει 46%, η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος» Meral Akcener 15,8%, 10,4% ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Kemal Kilincaroglu (CHP), 9,7% ο πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών Selahdin Demirtas (HDP) -που παραμένει στη φυλακή- και 5,3% ο Abdulah Gul-στην περίπτωση κατά την οποία είναι υποψήφιος.
Σημειώνεται ότι, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Αbdulah Gul απέναντι στον  Erdogan εξελίσσεται στον μεγάλο «άγνωστο Χ» της αναμέτρησης. Η υποψηφιότητα Gul φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του οποίου ο Γθλυπήρξε ιδρυτικό στέλεχος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk, ο Gul συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Ahmet Davutoglu, υπουργό Εξωτερικών του Erdogan μέχρι το 2014 και πρωθυπουργό μέχρι το 2016. Αν και δεν έγινε γνωστό τι συζήτησαν οι δύο άνδρες, ο χρόνος της συνάντησής τους, λίγες μέρες μετά την προκήρυξη των πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, είναι ενδεικτικός.
Έντεκα κόμματα θα αναμετρηθούν στις εκλογές και οι ζυμώσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο εκλογικής συμμαχίας για κοινό μέτωπο είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Η εμφάνιση του αρχηγού μικρού ισλαμικού κόμματος Saadet Τεμέλ Καραμολάογλου μαζί με τον πρώην πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ σε τελετή – φόρο τιμής στον πρώην Τούρκο πρωθυπουργό Νετσμεττίν Ερμπακάν αργά το βράδυ της Τετάρτης πυροδότησε ακόμη περισσότερο τις φήμες περί πιθανής υποψηφιότητας Gul.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας