Δημητριάδης: Πόντιος Πιλάτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα. Εγώ ήμουν το μαγνητόφωνο

2033
συριζα

«Είναι μια τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου».
“Δεν έχω καμία σχέση με φωτογραφική τροπολογία και με κανέναν κύριο επιχειρηματία, με οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο.Είναι μια τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου” δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης στον Αθήνα 9,84.
Αναλυτικά:
Δημοσιογράφος: Εχετε βρεθεί το επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για την τροπολογία που φέρατε στη Βουλή για την απαλλαγή του κ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, από το πρόστιμο που έχει ειδικαστεί την εταιρία.
Δ. Δημητριάδης: “Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε.Δεν έχω καμία σχέση με φωτογραφική τροπολογία και με κανέναν κύριο επιχειρηματία, με οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο.Είναι μια τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου. Είναι μια τροπολογία που αφορά μόνον στη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στους νέους επενδυτές των αποκρατικοποιήσεων, των αποκρατικοποιημένων επιχειρήσεων και το Δημόσιο και τίποτα άλλο.Είναι μια τροπολογία που λέει ποιος δεν ευθύνεται για χρέη που δεν του αναλογούν και δεν απαλλάσσει κανέναν από τίποτα διότι οι πραγματικοί υπεύθυνοι σε θέματα είτε λαθρεμπορίας είτε κατάχρησης δημοσίου χρήματος εξακολουθούν και παραμένουν απολύτως υπεύθυνοι. Η τροπολογία λέει ότι ο νέος επενδυτής δεν ευθύνεται για πράγματα που δεν ανέλαβε. Είναι μια ρύθμιση που την ήθελε η αγορά και είναι οριζόντια.”
Δημοσιογράφος: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χθές μέσω του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, τον οποίο προσωπικά εκτιμώ ιδιαίτερα, δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο Ιβάν Σαββίδης γνώριζε όλους τους κινδύνους που ενείχε η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ και αυτό φαίνεται στο συμβόλαιο αγοράς της καπνοβιομηχανίας που έχει στη διάθεσή της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Εάν συμβαίνει αυτό κ Δημητριάδη σημαίνει ότι ο κ Σαββίδης γνώριζε ότι επρόκειτο να …
Δ. Δημητριάδης: “Υπεισέρχεστε σε ζήτημα που δεν αφορά στην τροπολογία.”
Δημοσιογράφος: Μα φεσώνετε το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες πολίτες.
Δημοσιογράφος: Εάν αποδειχθεί ότι ο Σαββίδης γνώριζε τους κινδύνους από την εξαγωγή της ΣΕΚΑΠ θα φέρετε άλλη τροπολογία που θα ακυρώνει την προηγούμενη;
Δ. Δημητριάδης: “Εάν αποδειχθεί ότι εγνώριζε είναι άλλη συζήτηση, αφορά άλλους αρμόδιους.Δεν είναι αρμοδιότητα μου. Τι μου λέτε.. .Δεν το έκανα για τον κ. Σαββίδη. Αρμόδιος είμαι για τον κανόνα που νομοθέτησα, όχι για το αν αφορά τον Μήτσο, τον Τάκη ή τον Παναγιώτη Είναι κανόνας“.
Δημοσιογράφος: Νομοθετήσατε υπέρ της απαλλαγής ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία.
Δ. Δημητριάδης: Αυτό είναι δική σας εκτίμηση , δεν είναι δική μου ούτε πρόθεση ούτε εκτίμηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας