Δημήτρης Στρατούλης: «Χρειάζεται μια αναπτυξιακή έκρηξη για το νομό Φλώρινας»

1275
στρατούλης

Τη Φλώρινα επισκέφτηκε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος συναντήθηκε αρχικά με αντιπροσωπείες του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και εν συνεχεία με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου, ενώ είχε και συζήτηση με μέλη και φίλους της ΛΑ.Ε. για τις πολιτικές εξελίξεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στρατούλης τόνισε πως το συμπέρασμα των επαφών που είχε ήταν «η κραυγή διαμαρτυρίας απ’ όλους τους επαγγελματικούς και εργατικούς φορείς, για την εγκατάλειψη που έχει ο νομός και το γεγονός ότι καμία κυβέρνηση δε λαμβάνει υπόψη ότι είναι μια ακριτική περιοχή με πολύ μεγάλες ανάγκες, με ανεργία που σπάει όλα τα ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη, με τη νεολαία να μην έχει δουλειά και να ξενιτεύεται και με το 1/3 των επιχειρήσεων να έχει μετεγκατασταθεί σε γειτονικές χώρες».

«Χρειάζεται μια αναπτυξιακή έκρηξη για το νομό Φλώρινας» συμπλήρωσε, «αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συγκρότηση και χάραξη συγκεκριμένου αναπτυξιακού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα αναβαθμίζει και θα επεκτείνει τις δομές της βιομηχανικής περιοχής, θα λύνει ζητήματα υποδομών και θα αξιοποιεί το ενεργειακό πεδίο, με δημόσιο έλεγχο, προς όφελος της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της προμήθειας των κατοίκων με φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα».

*Πηγή: neaflorina.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας