«Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά»

4289
κρατικά

Στο φως έρχεται ένα ακόμη άκρως αποκαλυπτικό στιγμιότυπο για τους σχεδιασμούς και τις ακραίες θέσεις των νεοφιλελεύθερων για το δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας, που εκφράζονταν με πάθος όλο το προηγούμενο διάστημα και κατέρρευσαν με το ξέσπασμα της κρίσης του κοροναϊού

Πρωταγωνίστρια η Μιράντα Ξαφά, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και με εξέχουσες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη «υμνούν» τους «ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές» του ΕΣΥ και το σύνολο της κοινωνίας κατανοεί με τον πιο τραγικό τρόπο τη σημαντικότητα ενός ισχυρού συστήματος Υγείας, η Μιράντα Ξαφά στο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Agora II. Δεσμώτες» εξηγεί γιατί δεν χρειάζονται τα κρατικά νοσοκομεία.

«Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά. Είναι ανίκανος επιχειρηματίας το κράτος, δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα», δηλώνει. Αυτό εξάλλου υποστήριζε και η κυβέρνηση της ΝΔ που προωθούσε την ιδιωτικοποίηση και όρισε σκανδαλωδώς, πριν από μερικούς μήνες, πλήθος ακατάλληλων, βάσει βιογραφικών, προσώπων στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Και μάλιστα, όπως παραδέχτηκε ένα εξ αυτών των προσώπων, ο 80χρονος πολιτευτής της ΝΔ, Κ. Πατέρας, το «αντάλλαγμα» είχε συμφωνηθεί προεκλογικά με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Στήριξη στις εκλογές έναντι θέσης στο νοσοκομείο.

Ακόμα όμως και σήμερα, εν μέσω κρίσης, η κυβέρνηση δεν κοιτάζει να ενισχύσει πραγματικά το εθνικό σύστημα, αλλά στρέφεται με σκανδαλώδεις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Διπλάσια τιμή για διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές και εξωφρενική συμφωνία 30 εκατ. ευρώ με ιδιώτες για τα τεστ κορωναϊού.
Κ.Μ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας