Δεν συμμετέχουμε σε συνέδρια – φιέστες

1857
συνέδρια

Σήμερα η Μυτιλήνη «υποδέχεται» τη 14η και τελευταία επικοινωνιακή φιέστα των κυβερνώντων σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία ως καλός… οικοδεσπότης αρκέστηκε σε δύο ανώδυνα ψηφίσματα για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ και το προσφυγικό. Δυο ψηφίσματα που κυριολεκτικά δεν λένε τίποτα και προφανώς δεν ενοχλούν κανέναν. Άλλωστε, αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος τους, να τηρήσουν –επικοινωνιακά κυρίως- προσχήματα.
Την ώρα που η κοινωνία επί οχτώ συνεχόμενα χρόνια ματώνει, οι συνεχιστές της μνημονιακής υποδούλωσης, προκαλώντας με απίστευτο κυνισμό τους νησιώτες μας, επιχειρούν να εμφανιστούν ως τάχα ελευθερωτές από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση έρχεται στα νησιά μας να μιλήσει για «δίκαιη ανάπτυξη για όλους», λες και δεν είναι και η ίδια υπεύθυνη για την τεράστια διεύρυνση των περιφερειακών ανισοτήτων εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.
Η διάλυση των υπηρεσιών και των υποδομών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει τη «σφραγίδα» και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι φιέστες, η επικοινωνιακή καταιγίδα, όσο μαεστρικά κι αν εξαπολύονται, δεν μπορούν να φτιασιδώσουν την εγκατάλειψη. Η χειραγώγηση δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.
Οι «άρχοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανεπάρκεια, αρκούνται σε λεονταρισμούς, χωρίς να έχουν ουσιαστική παρέμβαση ούτε σε επίπεδο σύνδεσης και απεύθυνσης στην κοινωνία, αλλά ούτε και σε επίπεδο διοίκησης.
Για ποια ανάπτυξη και ανάκαμψη, όμως, θα μιλήσουν και θα υποσχεθούν οι… υψηλοί επισκέπτες,
– όταν οι εργαζόμενοι είναι γονατισμένοι, η νεολαία ξεριζωμένη, η χώρα πλήρως υποδουλωμένη, ο εθνικός πλούτος και η δημόσια περιουσία δεσμευμένη προς εκποίηση στο υπερταμείο για 99 χρόνια;
– όταν έχει συντελεστεί η αρπαγή όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ο εξανδραποδισμός των «ιθαγενών»;
– όταν και στην περιφέρειά μας τα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο;
– όταν τα νησιά μας κατάντησαν αποθήκες ψυχών για χιλιάδες κατατρεγμένους εξαιτίας των πολέμων στους οποίους και η χώρα μας έμμεσα συμμετέχει; Όταν το «ναι» Τσίπρα στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας έχει κάνει τα νησιά μας τείχη προστασίας της… συμμάχου Ευρώπης και τα έχει μετατρέψει σε ανοιχτές φυλακές, πυροδοτώντας –μεταξύ άλλων- επικίνδυνα φασιστικά ξεσπάσματα;
– όταν οι πόλεμοι είναι σε απόσταση αναπνοής από την περιοχή μας και τα ΝΑΤΟϊκά καράβια αλωνίζουν στο Αιγαίο;
-όταν η Παιδεία, η Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια, μπαίνουν στη μέγγενη των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%;
– όταν οι μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες οδηγούνται σε συρρίκνωση και κλείσιμο;
– όταν συνεχίζεται για εργαζόμενους και συνταξιούχους η φορολογική λαίλαπα;
– όταν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας;
Στην προκλητικά ψεύτικη συζήτησή τους για την ανάπτυξη, που στηρίζεται στα συντρίμμια της κοινωνίας, εμείς αρνούμαστε να πάρουμε μέρος.
Θα υψώσουμε τη φωνή μας μαζί με τη χειμαζόμενη κοινωνία, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στις προκλητικές φιέστες, με τις οποίες οι θύτες επιχειρούν ξεδιάντροπα να εμφανιστούν ως σωτήρες.
Μαζί με την κοινωνία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής.
Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το ξεχάσουν, όσο κι αν θέλουν να το παραχαράξουν το “go back κυρία Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, go back κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης, go back κύριοι της τρόικας», που περίπου τέτοιο καιρό πριν από τέσσερα χρόνια ακούστηκε από την πολύπαθη πλατεία Σαπφούς, παραμένει, δυστυχώς, επίκαιρο.
*Η Αγλαία Κυρίτση είναι επικεφαλής της παράταξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Γόνιμη Γραμμή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας