Δεν ντρέπονται στο ΥΠΕΞ να παίρνουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία;

1617
αζερμπαϊτζάν

Μνημείο ντροπής και εθελοδουλείας είναι η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας μας με την οποία τονίζει, σε ρόλο επιτήδειου ουδέτερου, ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και με την οποία, με τρόπο βαθύτατα υποκριτικό,  καλεί τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να προβούν σε παύση εχθροπραξιών, παραμερίζοντας το γεγονός ότι οι Αρμένιοι βρίσκονται σε άμυνα και ότι επιτιθέμενο είναι το Αιζερμπαϊτζάν με την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Τουρκίας.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας και αντί να διορθώσει το εγκληματικό λάθος του, δυστυχώς, κατά τραγικό τρόπο, το επιβεβαίωσε, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι επιλογή της κυβέρνησης ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, η οποία υπακούει στον κατευνασμό της Τουρκίας ενόψει ελληνοτουρκικού διαλόγου και στη νεοψυχροπολεμική λογική απέναντι στη Ρωσία!

Βλέπετε, η Αρμενία δεν είναι στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά σύμμαχος της Ρωσίας στην Ευρασιατική Κοινοπολιτεία.

Η εθελόδουλη Ελλάδα αν είναι να στηρίξει ανάμεσα στη σύμμαχο της Ρωσίας, Αρμενία και στην Τουρκία, ψηφίζει με χέρια και πόδια Τουρκία. Άλλωστε αυτό δεν κάνει και με τη Συρία, υποστηρίζοντας, στην ουσία, την Τουρκία που έχει εισβάλλει στα συριακά εδάφη, μόνο και μόνο γιατί η Συρία έχει σύμμαχο τη Ρωσία;

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας