Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία στα νησιά από τα μπλακ άουτ

1041
δεη

Μετά την Αττική και το νησί της Ύδρας, ήρθε η σειρά της Σκοπέλου να μείνει χωρίς ρεύμα για περίπου έξι ώρες.

Από τις τέσσερις τα ξημερώματα μέχρι τις δέκα το πρωί της Τρίτης (28/08), οι κάτοικοι και οι τουρίστες του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς το νησί επλήγη από τρομερή νεροποντή η οποία προκάλεσε πολλά προβλήματα στο δίκτυο.

Οι κεραυνοί έπληξαν μετασχηματιστές και κολώνες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στον διαμοιρασμό του δικτύου ρεύματος με αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς ρεύμα για περίπου έξι ώρες.

Το νησί αυτή την περίοδο είναι γεμάτο τουρίστες, ενώ τα καταστήματα που δεν διαθέτουν γεννήτρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα προϊόντα τους.

Τήνος

Την ίδια στιγμή, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Τήνος που λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος πλέον παρουσιάζονται και προβλήματα στην υδροδότηση, καθώς δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης.

Για τον λόγο αυτό ο δήμος της Τήνου απειλεί με εξώδικα και προσφυγές στη δικαιοσύνη, λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

Όπως αναφέρεται στην εξώδικη διαμαρτυρία ο Δήμος μένει χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι μονάδες αφαλάτωσης, μένοντας χωρίς νερό για ώρες περιοχές του νησιού με συνέπεια να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλεως Τήνου ότι λόγω σοβαρών επιπλοκών και δυσλειτουργιών σε όλες τις μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες προκλήθηκαν από τις πολλαπλές & συνεχόμενες γενικές διακοπές ρεύματος, θα λάβουν χώρα σήμερα σταδιακές διακοπές στην παροχή ύδατος στην πόλη της Τήνου.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό.

O Δήμος Τήνου επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη και απαραίτητη ενέργεια σε βάρος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

Από την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Τήνου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας