Δεδομένα χρηστών του Facebook εντοπίστηκαν εκτεθειμένα σε servers της Αmazon

851
προβλήματα

Εταιρεία ασφαλείας ανακάλυψε δεδομένα χρηστών του Facebook αποθηκευμένα σε cloud servers της Αmazon. Στην αφαίρεση των επίμαχων δεδομένων προχώρησε το κοινωνικό δίκτυο.

Εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Facebook εντοπίστηκαν εκτεθειμένα σε cloud servers της Amazon από ερευνητές της εταιρείας ασφάλειας στο διαδίκτυο UpGuard. Το Facebook δήλωσε την Τετάρτη ότι προχώρησε στην αφαίρεση των δημόσιων βάσεων δεδομένων με τα αρχεία χρηστών του, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η ομάδα της UpGuard ανακοίνωσε ότι η ενημερωτική ιστοσελίδα στην Πόλη του Μεξικού, Cultura Colectiva, χρησιμοποίησε τους servers της Amazon προκειμένου να καταχωρήσει δημόσια 540 εκατομμύρια έγγραφες για χρήστες του Facebook. Τα αρχεία περιλάμβαναν αριθμούς ταυτοποίησης, σχόλια, αντιδράσεις και ονόματα λογαριασμών.

Μια άλλη βάση δεδομένων από μια εφαρμογή που ονομάζεται At the Pool, περιλάμβανε ονόματα, κωδικούς και διευθύνσεις email 22.000 ανθρώπων.

Η ιστοσελίδα Cultura Colectiva ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, ότι όλα τα αρχεία της από το Facebook προήλθαν από τη δραστηριότητα χρηστών στις τρεις σελίδες της στο κοινωνικό δίκτυο και πως οι ίδιες πληροφορίες είναι δημόσια προσβάσιμες σε οποιοδήποτε περιηγείται σε αυτές τις σελίδες.

«Ούτε τα ευαίσθητα ούτε τα ιδιωτικά δεδομένα, όπως emails ή οι κωδικοί πρόσβασης, ήταν μεταξύ αυτών διότι δεν διαθέτουμε πρόσβαση σε δεδομένα αυτού του είδους, επομένως δεν θέσαμε σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών μας», δήλωσε η Cultura Colectiva. «Γνωρίζουμε τις πιθανές χρήσεις των δεδομένων τη σημερινή εποχή, έτσι ενισχύσαμε τα μέτρα ασφαλείας μας για να προστατεύσουμε τα δεδομένα και την ιδιωτικότητα των χρηστών στις σελίδες μας στο Facebook».

Από τη μεριά του, το Facebook ανακοίνωσε ότι συνεργαζόταν με την Amazon προκειμένου να κατεβάσει τις βάσεις δεδομένων αφότου ειδοποιήθηκε για το θέμα. «Οι όροι χρήσης του Facebook απαγορεύουν την αποθήκευση πληροφοριών του Facebook σε δημόσια βάση δεδομένων», ανέφερε η εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας