Δήλωση περιφ/κών συμβούλων Δρόμου Ανατροπής ενάντια στην καύση σκουπιδιών της τσιμεντ/νίας ΑΓΕΤ στο Βόλο

1624
καύση

Η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge στο Βόλο εδώ και ένα χρόνο κάνει χρήση καρκινογόνων στερεών αποβλήτων (RDF, SRF, ΚΟΚ) για να τα μετατρέψει σε φθηνό καύσιμο. Τα σκουπίδια φθάνουν στο λιμάνι του Βόλου από προμηθευτές του  εξωτερικού και  από όλη την Ελλάδα, απαλλάσσοντάς τους από τα απόβλητα και μετατρέποντας την περιοχή του Βόλου σε χωματερή της Ευρώπης.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής, η επιτροπή αγώνα πολιτών Βόλου, επιστημονικοί φορείς και σωματεία έχουν ταχθεί μαζικά κατά της καύσης, που προκαλεί ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και στον υδροφόρο ορίζοντα, μη αναστρέψιμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και περαιτέρω αύξηση των καρκινικών κρουσμάτων, αλλά αποφέρει μεγάλα κέρδη στις πολυεθνικές.
Οι πολυεθνικές αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία, με τη συνενοχή και την εύνοια της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθιστούν την περιοχή αποτεφρωτήρα προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την πίεση που της ασκήθηκε ενόψει και των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών, αναγκάστηκε να αλλάξει την απόφασή της, στο προηγούμενο περιφερικό συμβούλιο αρκέστηκε να πάρει απόφαση κατά της καύσης RDF, χωρίς να παίρνει οποιαδήποτε άλλη ουσιαστική πρωτοβουλία ώστε να μπλοκάρει την καύση.
Ο Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία είχε εκφράσει εξαρχής την αντίθεση του σχετικά με την καύση, με τοποθέτησή του περ/κου συμβούλου Τ. Γιαλαμά, στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.
Ως Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία συμμετέχουμε και καλούμε φορείς, συλλογικότητες, σωματεία, κινήσεις και όλους τους θεσσαλούς πολίτες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά της καύσης RDF, στο Βόλο, το Σάββατο 5 Μάη.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Στέλιος Αναστασόπουλος
Δημήτρης Γιαλαμάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας