Γρηγ. Καλομοίρης: Σύγκλιση Συνεδρίασης για συνέχιση απεργίας-αποχής στην αξιολόγηση

1482
αξιολόγηση

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ

Θέμα: Σύγκληση συνεδρίασης Εκτελεστικής Επιτροπής

Συνάδελφοι,
 
Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Απρίλη 2018, δεν έλαβε καμία απόφαση για το θέμα της «αξιολόγησης» (1ο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης). Μάλιστα, δηλώθηκε στο κλείσιμο των εργασιών ότι παραμένει εν ισχύι η απόφαση του προηγούμενου Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.
 
– Ενημερωθήκαμε, επίσης, από την ΠΟΓΕΔΥ (1152/03-04-18) ότι «για τις θέσεις των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.), αποκλείστηκαν όλοι οι Κτηνίατροι που ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής καθώς και Γεωτεχνικοί (Ιχθυολόγοι, Γεωπόνοι) από τις υπόλοιπες Γεωτεχνικές Γενικές Διευθύνσεις του Υπ.Α.Α.Τ., λόγω της συμμετοχής τους στη νόμιμα προκηρυχθείσα απεργία–αποχή της ΑΔΕΔΥ από την προσχηματική αξιολόγηση».
 
– Επίσης, η ΠΟΣΕΥΓ στο έγγραφό της (αρ. Πρωτ. 16/03-04-18) μας ενημερώνει για το συνάδελφο Γούλα Χρήστο, «ο οποίος μετείχε στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και την πιθανή απόρριψή του από τη διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ».
 
– Είναι γεγονός ότι σε υπηρεσίες του Δημοσίου δίνονται εντολές από διοικητικά στελέχη για συμπλήρωση των φύλλων αξιολόγησης. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με το έγγραφο της (αρ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.2/27/οικ.10178/14-03-18) ενημερώνει ότι αναστέλλεται «προσωρινά η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού μέχρι την έκδοση νεότερης διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι την  πρώτη εβδομάδα του Απριλίου».
 
– Η Εκτελεστική Επιτροπή ζητά από την υπουργό να απαλείψει «από τις προκηρύξεις το κώλυμα που αναφέρεται στη μη συμμετοχή των υπαλλήλων στις διαδικασίες αξιολόγησης και παράλληλα να καταργήσει το άρθρο 24Α του Ν. 4369/16» και παράλληλα εκτιμά ότι το αίτημα αυτό «είναι αβέβαιο ως προς την πραγματοποίησή του από την κ. Γεροβασίλη».
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνω να γίνει τακτική συνεδρίαση της Ε.Ε., την Τετάρτη 11 Απρίλη 2018 και ώρα 10πμ., για να υλοποιήσει, έστω και με καθυστέρηση, δυόμισι μηνών την απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ (αρ. Πρωτ. 55/05-02-18) που προβλέπει: «Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή, στο νέο κύκλο αξιολόγησης, αφού παραμένουν οι προϋποθέσεις ως έχουν. Δυναμώνουμε τη δράση μας με επιπλέον μέτρα για την  επιτυχία του αγώνα μας».
 
Σε περίπτωση αδυναμίας μελών της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να προσέλθουν στην τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 11 Απρίλη 2018, προτείνω εναλλακτικά η συνεδρίαση να γίνει την Πέμπτη 12 Απρίλη, ή το αργότερο την Παρασκευή 13 Απρίλη.
 

Αθήνα, 04-04-18

 
*Ο Γρηγόρης Καλομοίρης είναι εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας