Γράμμα 82χρονου προς τον Αλ. Τσίπρα: «Είσαι ψεύτης κεροσκόπος και όχι αριστερός»

10455
αποκλειστικό

Το συγκλονιστικό γράμμα του 82χρονου από πόλη του νομού Σερρών, που ακολουθεί, εστάλη προς τον Παν. Λαφαζάνη, με την παράκληση, αν το θέλουμε, να δημοσιευθεί. Η Iskra θεώρησε υποχρέωσή της να δημοσιεύσει αυτούσιο, με τις ανορθογραφίες του, το ύφος αλλά και τους χαρακτηρισμούς του, το απλό, με την γλώσσα του λαού και τραγικό συνάμα γράμμα του γέροντα ακρίτα από την συνοριακή πόλη της Βορείου Ελλάδας.
Διαθέτουμε τα πλήρη στοιχεία του 82χρονου αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιεύουμε μετά και από δική του παράκληση. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο γέροντας δεν γνωρίζει προσωπικά τον Παν. Λαφαζάνη ούτε είναι ενταγμένος σε πολιτικό κόμμα.

Iskra

Ολόκληρο το γράμμα έχει ως εξής:
Αλέξη Τσίπρα,
Είμαι 82 ετών και το Ποινικό μου Μητρόω λάμπη. Όμως αν μπορούσα θα σκότωνα τον πολιτικό απατεώνα Καμένο, τον οποίο ψήφισα να βοηθήσει εσένα, διότι και αυτός υποσχόταν ότι δεν θα ψιφίσει μνημόνια. Επίσης το ίδιο θα έκανα και για το κάθαρμα τον Κατρούγκαλο και ας με σούβληζαν όπως τον Αθανάσιο Διάκο. Θα το έκανα αυτό για να ξεμαγαρίσει ο τόπος από τα πολιτικά ρεμάλια που μας εξαπάτησαν και μας στέρησαν την αξιοπρέπειά μας.
Αλέξη Τσίπρα ήστε όλη ψεύτες και πολιτικοί δολοφώνοι του Ελληνικού γέννους. Ρε αθεόφοβε Τσίπρα, σ’ εμπιστευθήκαμε και σε κάναμε προθυπουργό για να βοηθίσεις εμάς και τη χώρα μας και όχι να μας ξεφτιλίζεις πολιτικέ απάνθρωπε. Είσαι αρχή πατρώνος της ψευτιάς γιατί, γιατί εσύ, εσύ μας έλεγες ότι δεν θα έκοβες τις συντάξεις. Εσύ μας έλεγες πως δεν θα έκοβες το ΕΚΑΣ. Εσύ, εσύ μας έλεγες αχάριστε ότι θα μας έδεινες τη 10η τρίτη και τη 10η τέταρτη σύνταξη. Εσύ, εσύ μας έλεγες να μην πληρώνομε χαράτσια διόδια ένμφια και ότι θα τα γλυτόναμε από εσένα.
Είσαι ψεύτης κεροσκόπος και όχι αριστερός. Οι συνάδελφοί σου, σε κατάλαβαν τι κουμάσι είσαι και σε εγκατέλειψαν. Αλήθεια πώς ήταν δυνατόν ο τεράστιος Μ. Γλέζος και οι εκλεκτοί δημοκράτες να μήνουν κοντά σου όπως Λαφαζάνης Στρατούλης Κων/πούλου Ρωμανιάς Μητρόπουλος και πολλοί άλλοι. Ο Αλαβάνος σας λέει προδότες ο Μίκης και όλη η Ελλάδα σας φωνάζουν προδότες. Ήστε υπερήφανοι λέτε κι ας πινάει η μισή Ελλάδα. Εσύ έλεγες θα έσκιζες μνημόνια και καλτσών της Μέρκελ, αλλά η Μέρκελ και ο Σόϊκλερ η δυο μαζί σε ξεβράκωσαν. Τέλος αν έχετε γεννητικά όργανα ανδρών κάντε εκλογές να δείτε την αξία σας άχρηστοι. (Ακολουθούν τα στοιχεία του αποστολέα).
Αγαπητέ κύριε Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σου ζητώ συγνώμη που συγκινήθικα στο τηλέφωνο άλλωστε πιστεύω θα γνωρίζεις, πως η απόγνωση, λυγίζει σίδερα. Φαντάζομαι δεν θα δυσκολευτής να δικαιολογήσεις τη συγκινησή μου διαβάζοντας τα πάρα κάτω. Χρόνια ζούσα με τη μικρή μου σύνταξη και με το βοήθιμα του ΕΚΑΣ, που έπερνα 20 χρόνια. Τώρα μου άφησαν 488 ευρώ και προσορινά, το μισό ΕΚΑΣ το οποίο θα μου κόψουν ως τα χριστούγεννα. Πόρους άλλους δεν έχω, σου γράφω αναλυτικά το τι μου άφησε να ζήσω η αριστερή κυβέρνηση που ψίφησα.
Παίρνω ως τώρα, 488 ευρώ
Έχω έξοδα χωρίς φαγητά και χωρίς ντίσημο. Δεν τα βάζω.

Ενοίκιο

140 ευρώ

Κοινόχρηστα

120 ευρώ

Φάρμακα

060 ευρώ

ΔΕΗ

100 ευρώ

Τηλέφωνα

030 ευρώ

Έξοδα σύνολο =

450 ευρώ

Έσοδα σύνολο ως τώρα, 488 ευρώ

Μείον 450 ευρώ έξοδα

μου μένουν = 038 ευρώ

Μένουν 38 ευρώ τώρα. Αύριο θα κόψουν 115 ευρώ το υπόλοιπο ΕΚΑΣ. Δείξε μου τον τρόπο κ. Λαφαζάνη να μην αυτοκτονήσω και να ζήσω με αξιοπρέπεια όπως έζησα τα 82 χρόνια μου. Σε παρακαλώ βρε μου τρόπο αν μπορείς Παναγιώτη μου να ζήσω με αξιοπρέπεια. Θέλω να μου απαντήσεις δεν θα ζητήσω τίποτα. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν δημοσιεύσεις αυτά που γράφω του Τσίπρα δική μου ευθύνη μόνο να προστατέψεις το επόνημό μου και το τηλέφ. του σπιτιού μου όσο για το κινητό δεν μ’ ενδιαφέρη. Σου εύχομαι να είσαι καλά και καλοτάξηδη η Λ. Ένωση.

3 Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ,ΑΣ ΦΑΜΕ ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ!!!!ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ GREXIT ΝΑ ΖΟΡΙΣΤΟΥΜΕ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΙΣΟΒΙΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!!

  2. Κεροσκόπος. Από το κέρας; Σωστός ο 82χρονος. Ο Τσίπρας πληρώνει τα κερατιάτικα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ΛΑΕ όμως τον χαβά της.
    Στο μεταξύ η αμαξοστοιχία έτρεχε με 144 χιλιόμετρα εκεί που το όριο είναι 60.
    Αλλά φταίει η Κυβέρνηση που δεν θά έπρεπε να ρίξει τις ευθύνες στον μηχανοδηγό γιά υπερβολική ταχύτητα, όπως είχε ανακοινώσει η ΛΑΕ.
    Τόση εμπάθεια πως την αντέχετε; Θα σας αρρωστήσει. Και βεβαίως θα σας εξαφανίσει. Θα πείτε τώρα “ο βρεμένος νερό δεν φοβάται”. Σωστό κι αυτό.

    • Το «κεροσκόπος» είναι απλώς η διατήρηση της ορθογραφίας του πρωτότυπου κειμένου και τίποτε παραπάνω. Ως σύνταξη, δεν θελήσαμε να κάνουμε την παραμικρή παρέμβαση ούτε στην ορθογραφία, ούτε στην στίξη ενός κειμένου που τα βασικότερα στοιχεία είναι το περιεχόμενό του και η αυθεντικότητά του.
      Κατά τα λοιπά, μάλλον έχετε πολλά χρόνια να ταξιδέψετε με τρένο… Αλλιώς θα γνωρίζατε τα προβλήματα του παμπάλαιου (έως και απαρχαιωμένου) δικτύου. Όπως και το ότι, τόσο η παρούσα κυβέρνηση, όσο και όλες οι προηγούμενες, αντί να προχωρήσουν, εδώ και καιρό, στον εκσυγχρονισμό του, που θα συμπεριελάμβανε και την αλλαγή γραμμών και την κατασκευή διπλής γραμμής καθ’ όλο το μήκος του δικτύου και πολλές άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις, ασχολούνται με το πώς θα ξεπουλήσουν, κομμάτι-κομμάτι ΚΑΙ τους δημόσιους σιδηρόδρομους… Ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (δηλαδή το μεταφορικό κομμάτι) έχει ξεπουληθεί στους ιταλικούς δημόσιους σιδηρόδρομους έναντι πινακίου φακής – 45 εκατ. ευρώ… Όπως είχε γραφτεί τότε στον Τύπο, τα μισά απ’ όσα κόστισε ο Ιγουαΐν για να πάει στην Γιουβέντους.
      Τέλος, δεν υπάρχει κανενός είδους εμπάθεια, αλλά πολιτική κριτική απέναντι σε αυτούς που με τις πράξεις τους την αξίζουν… Τους δε ευσεβείς πόθους σας περί εξαφάνισης του χώρου μας, δυστυχώς για εσάς, αλλά δεν τους βλέπουμε να επαληθεύονται… Κοιτάξτε καλύτερα στον δικό σας πολιτικό «καθρέφτη», μήπως ανακαλύψετε ότι σιγά – σιγά εξαφανίζεστε εσείς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας