Γκουαϊδό: Κάνει λάθος συστάσεις, στον πρόθυμο ακόλουθο της ΕΕ, Αλ. Τσίπρα

1701
γκουαϊδό

Θλιβερή και από κάθε άποψη άστοχη, παρέμβαση προς τον Αλ. Τσίπρα του πραξικοπηματία αυτοανακηρυχθέντα Προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, μέσω της «πρόθυμης» τηλεόραση του Sky.

Ο εγκάθετος των ΗΠΑ και πραξικοπηματίας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος άναψε εμφυλιοπολεμικές φωτιές στη Βενεζουέλα, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να συνταχθεί με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, υποστηρίζοντας τον ίδιο και καταδικάζοντας τον Μαδούρο, με την ταυτόχρονη λήψη μέτρων σε βάρος της Βενεζουέλας.

Προφανώς, ο Χ. Γκουαϊδό επιτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, γιατί προφανώς είναι δύσκολο να μην είναι ενημερωμένος για το πόσο πρόθυμος «υπάλληλος» της Γερμανίας, της Γαλλίας και της ΕΕ είναι ο Αλ. Τσίπρας.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα έχει δηλώσει μια κατ’ αρχήν στήριξη στον Μαδούρο, αυτό περισσότερο οφείλεται σε εσωκομματικούς και προεκλογικούς λόγους και στην ανάγκη να εμφανίσει ένα αριστερό ψευδοπροσωπείο προς την κοινωνία.

Αυτό καθόλου, όμως, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα ακολουθήσει στην εξωτερική της πολιτική , πέρα από παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης, μια γραμμή αντίθεσης με τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε σχέση με τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Άδικα καλεί ο πραξικοπηματίας Χ. Γκουαϊδό τον Αλ. Τσίπρα στη Βενεζουέλα για να δει, υποτίθεται, τι συμβαίνει.

Ό,τι και αν συμβαίνει στη Βενεζουέλα, ο Αλ. Τσίπρας έχει σταθερή φιλο-αμερικάνικη και φιλο-ΕΕ πολιτική και επομένως είναι δεδομένη η στάση του, στην πράξη, πέρα από ελιγμούς και διπλές γλώσσες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας