Γιουχαΐσματα κατά της Mogherini από Σέρβους βουλευτές: «Σερβία-Ρωσία δεν θέλουμε την ΕΕ» (βίντεο)

3159
mogherini

Σέρβοι βουλευτές αποδοκίμασαν τη Federica Mogherini, που ανέβηκε στο βήμα της σερβικής Βουλής για να υποσχεθεί στους Σέρβους την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βουλευτές από το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα φώναζαν ρυθμικά «Σερβία-Ρωσία, δεν θέλουμε την Ένωση» ενώ υψώθηκαν και πανό που έγραφαν «Η Σερβία δεν πιστεύσει στις Βρυξέλλες».
Η Federica Mogherini -μετά από τα Σκόπια- πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο Βελιγράδι και εκτός από την ομιλία της στο Κοινοβούλιο συναντήθηκε και με ανώτερους αξιωματούχους της χώρας.
Η Mogherini στην αρχή της ομιλίας της είπε ότι είναι τιμή της που βρίσκεται στη Βουλή της Σερβίας, γιατί και η ίδια είναι βουλευτής.

Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο βήμα οι βουλευτές του ριζοσπαστικού κόμματος δεν έπαυσαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Να ακούσω τις φωνές σας γιατί απηχείτε ψηφοφόρους. Αλλά η εθνική πόλωση είναι δύσκολο πράγμα. Επιτρέψτε μου, όμως, να σας πω ότι ο ρόλος της Σερβίας είναι ζωτική σημασίας. Έχετε μεγάλη ευθύνη. Η Σερβία ήταν πάντοτε στο σταυροδρόμι διαφορετικών κόσμων. Ούτε η ετικέτα της Δύσης, ούτε της Ανατολής δεν ήταν ποτέ επαρκής», είπε η Mogherini.
Δείτε βίντεο με τις αποδοκιμασίες:

https://www.youtube.com/watch?v=8LKQ1F9CL58

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας