Για την άγρια και αιματηρή συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στο Γέρακα

1279
συμπλοκή

Έξι άτομα τραυματίστηκαν τη νύχτα σε συμπλοκή δύο ομάδων, στις οποίες υπήρχαν Έλληνες και Αλβανοί, στον Γέρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άγρια συμπλοκή έγινε στις 2 παρά 20 τη νύχτα, στη συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα, στον Γέρακα.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν έξι άτομα, τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και τρεις στον Ερυθρό Σταυρό.

Στον χώρο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο.

Αρχικά η αστυνομία εξέταζε το ενδεχόμενο η συμπλοκή, το «ραντεβού», να κλείστηκε μετά τον θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, το αιματηρό επεισόδιο οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για οικονομικές διαφορές. Μάλιστα και οι έξι τραυματίες είναι σεσημασμένοι για ναρκωτικά, ενώ αναμένεται να συλληφθούν και οι έξι, καθώς και ακόμα ένα άτομο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μάλιστα, το επεισόδιο δεν έχει ουδεμία σχέση με το περιστατικό στους Βουλιαράτες της Νότιας Αλβανίας, όπου σκοτώθηκε χτες σε ένοπλη συμπλοκή με Αλβανούς αστυνομικούς ο 35χρονος ομογενής, αλλά ξεκίνησε από μια φιλονικία μεταξύ δύο Αλβανών για οικονομικές διαφορές.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, χθες το μεσημέρι ο ένας από τους Αλβανούς μαζί με άλλους δύο μετέβησαν σε κατάστημα στον Γέρακα για να πάρουν χρηματικό ποσό που του χρωστούσε ομοεθνής του, που εργάζεται εκεί.

Έγινε φιλονικία που κατέληξε σε καβγά, κατά τον οποίο οι τρεις Αλβανοί ξυλοκόπησαν τον ομοεθνή τους. Τα ξημερώματα, όμως, ο παθών μαζί με συνεργούς του συναντήθηκαν με τους δράστες του ξυλοδαρμού και άλλα άτομα, για να λύσουν τις διαφορές τους και συνεπλάκησαν με μαχαίρια και πιστόλια, στη συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα.

Στις δύο ομάδες συμμετείχαν και Έλληνες, ενώ παρούσα ήταν και μια νεαρή Ελληνίδα, φίλη ενός εκ των Αλβανών, η οποία όμως δεν ενεπλάκη στο αιματηρό επεισόδιο και κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. πως ο διαπληκτισμός έγινε για οικονομικές διαφορές. 

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν έξι άτομα, και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανοί, οι οποίοι διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Σισμανόγλειο.

Σοβαρότερα είναι ένας Αλβανός, ο οποίος φέρει τραύμα από μαχαίρι στον θώρακα, καθώς και ένας Έλληνας που δέχτηκε σφαίρα στον λαιμό, ενώ ένας ακόμα Αλβανός δέχτηκε σφαίρα στο πόδι. Οι άλλοι τρεις φέρουν κυρίως χτυπήματα. Και οι έξι θα συλληφθούν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και την σύλληψη και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το περιστατικό προκαλεί έντονη ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία.

Να σημειωθεί, δε, ότι χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, με τους συγκεντρωμένους να ανταποκρίνονται σε διαδικτυακό κάλεσμα βορειοηπειρωτικών σωματείων της Αθήνας αλλά και της… Χρυσής Αυγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας