Για ένα κοινό ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα για τις δημοτικές εκλογές στο Βύρωνα

1549
β' γύρο

Την ώρα που το μνημονιακό μπλοκ αναδιατάσσεται και με δημοτικές παρατάξεις συσπειρώνεται πίσω από τον Κλεισθένη, διεκδικώντας την διαχείριση των πολιτικών της φτώχειας και της λιτότητας στους δήμους, στο Βύρωνα της προσφυγιάς και των αγώνων, φαίνεται να γεννιέται κάτι ελπιδοφόρο.

Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι των κινημάτων και της αριστεράς συγκρότησαν τη “Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα”, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας στους πολίτες και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις
που αντιτίθενται στο πολιτικό, οικονομικό και δημοτικό κατεστημένο, κόντρα σε Δήμο-Επιχείρηση, Κλεισθένη, Μνημόνια, 
για ένα ενωτικό μαχητικό κίνημα των κατοίκων του Βύρωνα
για μια πόλη και κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και της σύγχρονες ανάγκες του.
Ενωτικό κάλεσμα – απάντηση στο ερώτημα των πολιτών “γιατί χώρια ρε παιδιά αφού για τα ίδια παλεύουμε και θα παλεύουμε;”
Ένα κάλεσμα ενότητας που θα μπορέσει να αναπτύξει τεράστια δυναμική και να δώσει ελπίδα

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

 για ένα ενωτικό μαχητικό κίνημα των κατοίκων του Βύρωνα

για τις λαϊκές ανάγκες

κόντρα σε Δήμο-Επιχείρηση, Κλεισθένη, Μνημόνια

Ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα για τις δημοτικές  εκλογές στο Βύρωνα

 

Είμαστε ενεργοί πολίτες, άνθρωποι της αριστεράς που ανησυχούμε  και  αναπτύσσουμε κινηματική  δράση

Συγκροτούμε μια ανεξάρτητη πολιτική κοινωνική ριζοσπαστική  συλλογικότητα των κατοίκων του Βύρωνα

Θέλουμε να ενώσουμε και να συμπορευτούμε με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο πολιτικό, οικονομικό και δημοτικό κατεστημένο, χωρίς να αποτελούμε ιμάντα μεταβίβασης κομματικής γραμμής

Όραμά μας είναι μια πόλη και κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και της σύγχρονες ανάγκες του  

Οι δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, είναι μια πρόκληση τόσο για τον λαό όσο και για το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στους Δήμους αλλά και στην κεντρική εξουσία.

Σε αυτές τις εκλογές είναι ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνάμεις εκείνες που θα αγωνιστούν για να  σταματήσει η εμπέδωση και εξάπλωση των μνημονιακών και “μεταμνημονιακών” πολιτικών και μέτρων, στις τοπικές κοινωνίες. Για να σταματήσει η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η πλήρης εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων, η λειτουργία όλων των κοινωνικών παροχών των δήμων με ανταποδοτικά κριτήρια, η παραχώρηση μιας σειράς υπηρεσιών των δήμων σε επιχειρήσεις. Να αντραπεί η πολιτική που θέλει τους Δήμους να λειτουργούν όλο και περισσότερο ως επιχειρησιακές μονάδες που χρεώνουν αδρά τους δημότες για τις “υπηρεσίες” που παρέχουν. Που αντιμετωπίζουν τους κατοίκους ως πελάτες που θα βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη. Να μπει ένα τέλος στην προσπάθεια να ενταθεί και να αυξηθεί η φορολογία των δημοτών, η διάλυση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων μέσω της μείωσης του προσωπικού, της εφαρμογής ελαστικών σχέσεων εργασίας κ.α.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες εξελίσσονται σε συμπληρωματικό θεσμό του κράτους και σε ένα μηχανισμό επιβολής και εφαρμογής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κεντρικής εξουσίας, στις τοπικές κοινωνίες.

Με τα σχέδια Καποδίστρια, Καλλικράτη στη συνεχεία  και  Κλεισθένη σήμερα, έχει ανοιχθεί ο δρόμος για την μετατροπή των Δήμων σε μηχανισμούς επιβολής μιας άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις, και τα οικονομικά συμφέροντα με τη στήριξη και τις υποδείξεις της ευρωζώνης και της ΕΕ. Δεν έχει καμία σχέση με θεσμό τοπικής αυτοδιοίκησης,όπως μας λένε, αλλά όλο και περισσότερο εξελίσσεται σε προέκταση και εργαλείο της κεντρικής εξουσίας. Όπου μεταφέρονται από το κέντρο προς τους δήμους όλο και περισσότερες αρμοδιότητες χωρίς όμως να συνοδεύονται με την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Αυτή η πολιτική, οδηγεί σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση των πολλών αλλά κυρίως  των πιο φτωχών και ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού, πλήττει βάναυσα την κοινωνική ζωή, την καθημερινότητα και συνολικά υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των δήμων.

ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

Η σημερινή δημοτική αρχή αποδείχτηκε κατώτερη των αναγκών και των δικαιωμάτων των πολλών. Όχι μόνο δεν εξέφρασε τις αγωνίες των κατοίκων αλλά ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την λογική των μνημονίων, με απόλυτο τρόπο. Από υποστηρικτής των δημοκρατικών διαδικασιών και δικαιωμάτων που διακήρυττε, κατέληξε να αποτελεί το μακρύ χέρι επιβολής των επιταγών της Κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, στο Βύρωνα. Με αυτή την ευθυγράμμισή της με την πολιτική και της κατευθύνσεις της κεντρικής εξουσίας, η δημοτική αρχή του Βύρωνα δεν ήταν δυνατόν να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και να βελτιώσει την ζωή των πολιτών όπως ευαγγελιζόταν.

Μια ματιά στο πρόγραμμά της του 2014 αρκεί για να διαπιστώσει κανείς την τεράστια αναντιστοιχία λόγων και έργων. Η κατάσταση των υποδομών παραμένει, παρά τις αποσπασματικές επεμβάσεις κακή, η ποιότητα των υπηρεσιών όσων κοινωνικών δομών έχουν απομείνει είναι υποβαθμισμένη. Ακόμα και ζητήματα που είναι καθαρά διαχειριστικά ( 4 Δημοτικό, Λύκειο Καρέα) δείχνει ανίκανη να τα διαχειριστεί. Έχει υιοθετήσει πλήρως τη λογική των ελαστικών μορφών εργασίας (8μηνα, κοινωφελή προγράμματα κ.λπ.) και δεν κάνει καμία προσπάθεια για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου. Υποστήριξε το ξεπούλημα τις δημοτικής περιουσίας στο υπερταμείο και εφάρμοσε τοκογλυφικές πρακτικές με τα κατασχετήρια που έστειλε για μικροποσά στους κατοίκους. Επιδίωξε να επιβάλλει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, με επεμβάσεις σε δασική ζώνη του Υμηττό, όπου συνάντησε την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων στο Δήμο, των πολιτών και της δημοτικής αντιπολίτευσης. Αντί να ενισχύσει την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή–που θα είχε πολλαπλά οφέλη για το Δήμο και το περιβάλλον- επιχείρησε  να την εμπλέξει με την εταιρεία των μπλε κάδων. Η μείωση των δημοτικών τελών για την κατοικία παραμένει άπιαστο όνειρο, ενώ η καθαριότητα στην πόλη δεν πραγματοποιείται με επάρκεια για όλη την εβδομάδα.  Η διεκδίκηση, που αποφασίστηκε από την ΚΕΔΕ, των χρημάτων που παρακρατήθηκαν και δόθηκαν για απομείωση του χρέους της χώρας αντί να επιστραφούν στους δικαιούχους, αφού τα έχουν πληρώσει οι πολίτες μέσω φορολογίας για τη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών των Δήμων, έμεινε σε επίπεδο χαρτιών. Η μόνιμη σταθερή εργασία συρρικνώθηκε και ο ένας σχεδόν στους δυο εργαζόμενους στο Δήμο είναι με ελαστική σχέση εργασίας και ημερομηνία απόλυσης.

Η σημερινή διοίκηση ΔΕΝ μπορεί να δηλώνει Αριστερή και υπερασπιστής των φτωχών-λαϊκών στρωμάτων. Φάνηκε ότι κυριάρχησε η παραμονή στην εξουσία ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα κάνει τα ίδια με τους προηγούμενους. Η  πολιτική της είχε ως αποτέλεσμα να ανεξαρτητοποιηθούν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι να παραιτηθούν αρνούμενοι να την ακολουθήσουν στον αντιλαϊκό δρόμο που επέλεξε.

Στον Βύρωνα, στην πόλη που ζούμε, υπάρχει ανάγκη μιας ουσιαστικής λαϊκής παρέμβασης, στα σχέδια και τις πολιτικές που χειροτερεύουν την ζωή των λαϊκών στρωμάτων, των πολλών.  Μιας δημοτικής παράταξης που με τη στήριξη και συμμετοχή των κατοίκων θα υπερασπίζεται με όλους τους τρόπους την καλυτέρευση της ζωής, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.  Που θα συμβάλει και θα πρωτοστατεί σε ένα ευρύ μέτωπο συλλογικοτήτων, κατοίκων και  δημοτών για την απόκρουση των αντιλαϊκών πολιτικών, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου, τη λειτουργία των υπηρεσιών του προς όφελός τους, τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και τη δημιουργία κοινωνικών δομών  για τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών. Για μια πόλη που να μπορείς να ζεις με αξιοπρέπεια και διαρκή βελτίωση των συνθηκών ζωής και να κυκλοφορείς στο Δημόσιο χώρο ελεύθερα, χωρίς  να τον λυμαίνονται τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι κατεστημένες νοοτροπίες του ατομισμού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να ανατραπούν οι κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές για να βελτιωθεί η ζωή μας, αλλά υπάρχει ανάγκη να παλέψουμε για να το κατορθώσουμε εδώ και τώρα κόντρα και πάνω από αυτές. Η δράση των πολιτών, η κοινή δράση των συλλογικοτήτων μπορεί να επιφέρει πλήγματα στην αντιλαϊκή πολιτική, να εμποδίσει τα σχέδια τους, να δημιουργήσει ρωγμές και να έχει αποτελέσματα προς όφελος της καθημερινότητας και της ποιότητας  ζωής στην πόλη μας

Οι παρατάξεις των κ. κ. Γώγου, Μπαντή, Σωτηρόπουλου, Κόνσουλα παρά τις διαφορές τους κινούνται στην αποδοχή της μνημονιακής πολιτικής. Παρά τις διαφωνίες στο Δημοτικό Συμβούλιο σε διάφορα θέματα, σε πολλά κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα συντάσσονται με την πολιτική της δημοτικής αρχής. Δέχονται τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο των Δήμων (Καποδιστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη), την πολιτική  λιτότητας και τον επιχειρηματικό ρόλο που θα έχουν οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους προς τους πολίτες. Έχουν ουσιαστικά συνομολογήσει την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε από τη μη επιστροφή των παρακρατηθέντων με την επιβολή επιπλέον φορολογίας στους πολίτες.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν ταυτίστηκε και δεν στήριξε την πολιτική της δημοτικής αρχής, αλλά περιόρισε τη δράση της κυρίως στο δημοτικό συμβούλιο. Αναιμικά την απασχόλησε η λαϊκή κινηματική παρέμβαση, δεν φαίνεται να την απασχολεί πως στο σήμερα θα υπάρξουν βελτιώσεις στην ζωή των κατοίκων, αρνείται την κοινή δράση με άλλες δυνάμεις και θέλει όλα να κινούνται κάτω από τον πλήρη έλεγχο του κόμματός της.

Η Αριστερή Παρέμβαση από την άλλη ούτε αυτή ταυτίστηκε με την πολιτική της δημοτικής αρχής, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αναπτύξει κινηματική δράση, στο όνομα της αντιδιαχειριστικής λογικής οδηγείται στο ότι σήμερα δεν μπορούν να υπάρξουν κατακτήσεις και μια διαφορετική πολιτική κόντρα στο μνημονιακό και καλλικρατικό πλαίσιο ενώ τα τελευταία χρόνια κινείται όλο και περισσότερο σε μια περιχαράκωση του δικού της πολιτικού χώρου αντί να προσπαθήσει να συμβάλει στο να υπάρξουν μετωπικές κοινές δράσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολίτικης νέες συνεργασίες.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα, περιορίζεται σε μια κριτική καλύτερης διαχείρισης της μνημονιακής πραγματικότητας στο Δήμο, κρίνοντας απλά ως «μη ικανοποιητική» την διοίκηση της παρούσας δημοτικής αρχής. Δεν αμφισβητεί την ουσία της μνημονιακής πολιτικής στο Δήμο και δεν δεσμεύεται ότι δεν θα συμπράξει με μνημονικές δυνάμεις.

Θεωρούμε ωστόσο, ότι σήμερα γεννιέται η ανάγκη να γίνει μια υπέρβαση από όσους είναι αντίθετοι με την σημερινή κατάσταση στο Δ. Βύρωνα, από την σκοπιά των λαϊκών αναγκών.

Οι κρίσιμες πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες αναδεικνύουν την αναγκαιότητα μιας σύνθεσης και ενότητας ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο δημοτικό λαϊκό, ριζοσπαστικό δημοτικό σχήμα, που θα μπορούσε να συσπειρώσει και να εμπνεύσει ευρύτερα λαϊκά τμήματα και ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Για μια κινηματική ενωτική δημοκρατική ριζοσπαστική Συλλογικότητα που θα διεκδικεί το Δήμο Βύρωνα κοντά στις  ανάγκες μας

Πιστεύουμε ότι αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται στον Δήμο δεν είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, τον λαό και συνολικά τους κατοίκους του Βύρωνα. Χρειάζεται να εκφαστούν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, του κόσμου του μεροκάματου, των ανέργων, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων, της γειτονιάς μας.

Αυτή μας την πίστη, θέλουμε να την κάνουμε ενεργή δράση και πάλη ώστε να συμβάλουμε όσο μπορούμε να γίνει πράξη, στο βαθμό που μας αναλογεί. Για το λόγο αυτό άνθρωποι των κινημάτων της πόλης, της αριστεράς αλλά και κάτοικοι που παλεύουν και αγωνιούν για να υπάρξει ο Βύρωνας των αναγκών μας, πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε μια κοινωνικο-πολιτική συλλογικότητα κατοίκων Βύρωνα. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε οι μοναδικοί που παλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε άλλο. Αντίθετα θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων στην πόλη μας, ιδιαίτερα στα κινήματα της γειτονιάς αλλά και σε πολιτικές ακόμα και εκλογικές συνεργασίες, για να μπορέσουμε να έχουμε βελτιώσεις στην ζωή μας.

Σκοπός μας μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει στο Βύρωνα μια νέα λαϊκή κινηματική συμπόρευση και συνεργασία που θα διεκδικεί:

  • Ο Δήμος να μην λειτουργεί και να συμπεριφέρεται ως επιχείρηση με πελάτες τους κατοίκους,  με την αντίληψη ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης-ανταποδοτικότητας
  • Ο Δήμος να μην μετατραπεί σε άλλον ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό που θα επιβάλλει επιπλέον φόρους στους πολίτες, που να θεωρεί ότι τα δημόσια αγαθά και οι υπηρεσίες, η δημόσια περιουσία  είναι εμπορεύματα προς αγορά και πώληση
  • Ο Δήμος να μην εφαρμόζει αντεργατικές πολιτικές, μέσα από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, που ανακυκλώνουν την ανεργία
  • Σύγχρονες και ποιοτικές δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών, της νεολαίας, των υπερηλίκων, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και γενικότερα όλων των κοινωνικών ομάδων. Που θα λειτουργούν με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ριζικά αναμορφωμένες δημοτικές υπηρεσίες που θα λειτουργούν προς όφελος του δημότη με δημοκρατική διαφάνεια και κάτω από τον έλεγχο εργαζομένων και πολιτών. Ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και ανταποδοτικότητας
  • Πάνω από όλα, θα βρίσκονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για δημόσια υγεία, παιδεία, μαζικό-λαϊκό αθλητισμό και πολιτισμό

 

Η Κίνησή μας στοχεύει:

  • να συγκρουστεί με τα τοπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Να υπερασπίζεται το δημόσιο χώρο, προς όφελος των πολιτών έτσι ώστε να έχουμε μια πόλη που να μπορούμε να ζούμε και να κυκλοφορούμε. θα παλέψει για την κατάργηση του «Καλλικράτη», του «Κλεισθένη», και όλου του ασφυκτικού μνημονιακού πλαισίου που έχει επιβληθεί στους Δήμους, έχει καταργήσει την αυτοτέλειά τους και τους έχει μετατρέψει σε υποτομέα του κράτους και αιχμή του δόρατος για την επιβολή των αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων πολιτικών
  • να διεκδικεί την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και  την επιστροφή στους Δήμους των χρημάτων που ενώ έχουν πληρωθεί από τους πολίτες για δημοτικές υπηρεσίες – λειτουργίες, ρίχτηκαν στην μαύρη τρύπα του χρέους
  • να συμβάλλει να αναπτυχθεί αγώνας για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου που επιβάλει αυτή την κατάσταση
  • να διεκδικεί μια συνολικά διαφορετική πολιτική με την δημοκρατική συμμετοχή των κατοίκων στις αποφάσεις για την πολιτική του δήμου σε αντίθεση με το συγκεντρωτικό δημαρχιακό σημερινό μοντέλο
  • να είναι ενωτική, ανοιχτή και δημοκρατική και να λειτουργεί βάσει αποφάσεων που θα λαμβάνονται από τις συνελεύσεις των μελών της
  • να δίνει το παρόν σε όλες τις μικρές και τις μεγάλες κινητοποιήσεις στη γειτονιά μας, πλάι στις τοπικές συλλογικότητες, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. για την μαχητική διεκδίκηση των συμφερόντων και των αναγκών των κατοίκων πάνω από τα Μνημόνια-Χρέος-Επιχειρηματικά Κέρδη
  • να συμβάλλει να γεννηθούν κινήματα στην πόλη, που θα διεκδικούν εδώ και τώρα να βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων
  • να αγωνίζεται για μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, ενάντια στο μοντέλο της άγριας εκμετάλλευσης των διαφόρων συμβάσεων και προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης. Διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου
  • να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες του Δήμου, θα τους προστατέψει και θα συγκρουστεί με όποιον χρειαστεί ώστε να μην κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους ή την μικροεπιχείρησή τους από τους φόρους και τα χρέη. Για να μην μείνει κανένας άστεγος και κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό
  • να υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά, τους ελεύθερους χώρους από την ιδιωτικοποίηση και την καταπάτηση και κατάχρηση και θα διεκδικεί την αξιοποίηση τους για τις ανάγκες των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα θα συμπράξει και θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες και τα κινήματα ώστε να προστατευτεί ο δασικός και δημόσιος χαρακτήρας του Υμηττού, από τις συνεχείς και συστηματικές καταστροφικές επεμβάσεις των μικρών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων
  • να υπερασπίζεται με μαχητικότητα τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, όλων των κοινωνικών ομάδων. Ενάντια στο φασισμό και οποιοδήποτε φασιστικό μόρφωμα προσπαθήσει να καταλάβει τις γειτονιές μας και να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας. Ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας
  • να εκφράζει και θα οργανώνει την αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, συμβάλλοντας στην οργάνωση και των ίδιων για να διεκδικήσουν ελεύθερη πρόσβαση στις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες
  • να έχει ουσιαστική συμμετοχή στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και κινήματα της περιόδου που αφορούν στην ανεργία, στην προστασία της λαϊκής κατοικίας απέναντι στους πλειστηριασμούς, στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, των μεταφορών, του ενεργειακού πλούτου της χώρας
  • να ακούει τη φωνή της νεολαίας και να προσπαθει να την κάνει συμμέτοχη στην ανεύρεση λύσεων για τα δικαιώματα και τα προβλήματά της
  • Ξέρουμε ότι για να γίνει αυτό πράξη χρειάζεται και είναι αναγκαία η μέγιστη συγκέντρωση δυνάμεων και κοινή δράση, παρά τις διαφορετικές επιμέρους αντιλήψεις, που μπορεί να υπάρχουν. Θεωρούμε όμως ότι σήμερα πρέπει, μπορούν και υπάρχουν οι όροι, όλες οι συλλογικότητες και οι κάτοικοι που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια έχοντας τους στόχους που περιγράψαμε παραπάνω, να αναπτύξουν ένα πνεύμα συνεργασίας, κοινής δράσης και συμπόρευσης πάνω σε αρχές, κρατώντας ο καθένας την αυτοτέλειά του αλλά παλεύοντας μαζί στα κοινά σημεία.

Οι δημοτικές εκλογές είναι μια μάχη, αλλά και μια ευκαιρία για:

  • Να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή της αντίστασης, του αγώνα και της αλληλεγγύης με βασικό στόχο να υπάρξουν κατακτήσεις που θα βελτιώνουν τη ζωή μας
  • Να ανατραπεί η κοινωνικοοικονομική πολιτική που επιβάλεται στους δήμους από την κεντρική εξουσία και τα κέντρα της ευρωζώνης και της ΕΕ
  • Να μπει φραγμός στην νεοφιλελεύθερη πολιτική, το φασισμό και τα μορφώματά του
  • Να υπερασπαστούμε την ειρήνη και την συνεργασία των λαών της περιοχής από τον ευρωατλαντικό επεκτατισμό

Με αυτές τις σκέψεις κάνουμε κάλεσμα στις υπόλοιπες αγωνιστικές συλλογικότητες της πόλης μας, να συν-διαμορφώσουμε μαζί μια κοινή συναγωνιστική προσπάθεια και κοινή δράση μακράς πνοής και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Μάρτιος 2019

Εκ μέρους της Ριζοσπαστικής Ενωτικής  Κίνησης πολιτών Βύρωνα

Μιχάλης Αποστόλου Μηχανολόγος
Ανδρέας Γεωργακάκης  Γεωπόνος
Κώστας Δρίβας  Πωλητής
Φωτεινή Καλδάνη Πολιτικός μηχ/κός συν/χος
Άλεξ-Ρόντε Κάντζιας Υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας
Λάκης Καρασαββίδης Πολιτικός μηχ/κός, πρόεδρος συν/χων μηχ/κών δημοσίου, μέλος του εκπολιτιστικού   συλλόγου Καρέα
Θανάσης Κοσκινάς Δάσκαλος μουσικής, Δημ. Σύμβουλος Βύρωνα, συνδικαλιστής ΠΟΕ-ΟΤΑ
Τάσος Μαυρόπουλος Δημ. Σύμβουλος Βύρωνα, κίνημα κατά των πλειστηριασμών
Θοδωρής Παναγιωτόπουλος Μηχανολόγος, μέλος του συνδικάτου μετάλλου Αττικής
Χρήστος Παναγιωτόπουλος Εργαζόμενος δήμου Βύρωνα, μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων
Λευτέρης Παπαχριστοδούλου Συν/χος ιδιωτικού τομέα
Κατερίνα Παρδάλη Δημοσιογράφος, μέλος της αντισεξιστικής πρωτοβουλίας γυναικών
Ντίνα Σωτηριάδη Εργαζόμενη στον χώρο των τροφίμων
Χρήστος Τόλης  Πολιτικός μηχ/κός
Στέφανος Τριανταφυλλίδης Εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος του συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού Αθήνας
Περσεφόνη Τσιμάκη Εκπαιδευτικός συν/χος, μέλος του συντονιστικού Αθήνας για τη σωτηρία των Αγράφων
Μιχάλης Χανής Οικονομολόγος συν/χος ιδιωτικού τομέα, κίνημα κατά των πλειστηριασμών
Δημήτρης Χατζηστέλιος Ιδωτικός υπάλληλος

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας