Γηροκομείο Αθηνών: Κρούσματα ψώρας και προσπάθεια απόκρυψης

1758
Γηροκομείο Αθηνών

Κρούσματα ψώρας παρουσιάστηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών, ενώ παράλληλα διαπιστώνεται προσπάθεια απόκρυψής τους από την πλευρά της Διοίκησης του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος ιατρός κ. Παπαποστόλου ζήτησε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργο Σαγρεδάκη να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει διαπιστωθεί ότι εκτός από τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους που νοσούν έχουν προσβληθεί και μέλη των οικογενειών τους.
Η Διοίκηση φαίνεται να επιχειρεί να αποσιωπήσει το γεγονός το οποίο δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής στον Δήμο Αθηναίων -ο οποίος έχει και την εποπτεία του Ιδρύματος- και στις αρμόδιες Υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Η πτέρυγα στην οποία παρουσιάστηκαν τα κρούσματα, είναι το Κονσόλειο, η μεγαλύτερη εν λειτουργία πτέρυγα του Γηροκομείου Αθηνών, το οποίο είναι αναγκαίο να μπει άμεσα σε καραντίνα και να απολυμανθεί.
Εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι αιτία είναι ηλικιωμένοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν από άλλο Γηροκομείο που έκλεισε στην Αγία Παρασκευή και στους οποίους δεν έγινε ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος. Άμεσα μέτρα πρέπει να λάβει η Διοίκηση η οποία πιθανότατα θα έπρεπε να ζητήσει και την βοήθεια δημόσιων φορέων προκειμένου να ακολουθηθεί το ιατρικό πρωτόκολλο  για μεταδοτικές  νόσους ενώ μέχρι τώρα αυτό δεν έχει γίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας