Γεωπολιτική ανατροπή στη Μ.Ανατολή–Η Ρωσία εδραιώνεται με πυρηνικά βομβαρδιστικά στη Συρία

425
Η Ρωσία εδραιώνεται με πυρηνικά βομβαρδιστικά
Η Ρωσία δήλωσε την Τρίτη ότι είχε τη δυνατότητα για πρώτη φορά να προσγειώσει και να χειριστεί στρατηγικά πυρηνικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας από την αεροπορική της βάση στη Συρία, επεκτείνοντας τις δυνατότητές της και επιτρέποντας σε τέτοια αεροπλάνα να εκπαιδεύονται σε νέες περιοχές.
Η Ρωσία εκμεταλλεύεται τη βάση Χμεϊμίμ στις μεσογειακές ακτές της Συρίας, από την οποία έχει ξεκινήσει αεροπορικές επιθέσεις στο παρελθόν προς υποστήριξη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε δήλωση ότι τρία βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας, τύπου Tupolev Tu-22M3 είχαν πετάξει προς τη Χμεϊμίμ.

Δήλωσε ότι οι διάδρομοι προσγείωσης στη βάση επεκτάθηκαν και ένας από αυτούς αναβαθμίστηκε επιτρέποντας στη Ρωσία να εκμεταλλεύεται αεροσκάφη όλων των τύπων από τη βάση.

Τα τρία νεοαφιχθέντα βομβαρδιστικά θα πραγματοποιούν εκπαιδευτικές ασκήσεις σε νέες γεωγραφικές περιοχές πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, πριν επιστρέψουν στα μόνιμα αεροδρόμια τους στη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας