Γερουσιαστής κλίματος D. Trump: Η ΠΓΔΜ δεν είναι χώρα, πρέπει να διαμελιστεί!

2423
D. Trump

Ο Dana Rohrabaxer, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής της Καλιφόρνια, μιλώντας στο αλβανικό κανάλι Vizion Plus, δήλωσε πως «η “Μακεδονία” δεν είναι χώρα», αλλά ένα «αποτυχημένο σχέδιο» και πως θα πρέπει να διαμελιστεί ώστε να επανασχεδιαστούν τα σύνορά της.
«Δεν είναι χώρα. Συγγνώμη, δεν είναι χώρα», είπε και πρόσθεσε: «η δημιουργία της ήταν ένα αποτυχημένο σχέδιο και πλέον το κλίμα είναι ώριμο για επανασχεδιασμό των συνόρων στην περιοχή».
«Υπάρχει τέτοια διχόνοια στη χώρα τους, ώστε δεν θα είναι ποτέ ικανοί να ζήσουν μαζί στο μέλλον. Για αυτόν τον λόγο Κοσοβάροι και Αλβανοί από την ΠΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος του Κοσόβου και η υπόλοιπη ΠΓΔΜ να είναι μέρος της Βουλγαρίας ή όποιας χώρας πιστεύουν ότι έχουν σχέση», ανέφερε.
Ο Ροχραμπάχερ είπε πως ο επανασχεδιασμός των συνόρων στα Βαλκάνια θα ήταν «ιδανικό» να γίνει με ειρηνικό τρόπο, ενώ υποστήριξε πως «δεν ανησυχεί για τη ρωσική επιρροή στην περιοχή».
Έντονη ήταν η αντίδραση από τα Σκόπια, που κατηγόρησαν τον Γερουσιαστή ότι πυροδοτεί εθνικιστική ρητορική. «Μας πηγαίνει πίσω στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα άρει κάθε αμφιβολία αναφορικά με τις δηλώσεις», ανέφεραν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους.
Είναι σαφές ότι ο Ντ. Ροχραμπάχερ με τις δηλώσεις του θέλει να υποβοηθήσει την Μεγάλη Αλβανία και πιθανότατα την μεγάλη Βουλγαρία.

2 Σχόλια

  1. Καλλίτερα ένα μικρό κομμάτι στην μεγαλη Βουλγαρία παρά ένα κρατίδιο με το όνομα Μακεδονία.

    • Καμία αλλαγή συνόρων στη γειτονιά μας (η οποία έχει ήδη υποστεί πολλές από το 1991 και μετά) δεν είναι ακίνδυνη για την Ελλάδα!… Και η εξαφάνιση μιας «buffer zone», όπως αυτή που εκπροσωπεί η FYROM, θα είχε ως μοναδική συνέπεια την αναζωπύρωση και το φούντωμα τουλάχιστον δύο εθνικισμών στη γειτονιά μας (αλβανικού, που ήδη έχει φουντώσει και βουλγαρικού)… Και του δικού μας, για να μην ξεχνιόμαστε, κάτι που θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη χώρα μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας