Γερμανία: Υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή, τον Απρίλιο του 2019

811
βιομηχανική παραγωγή
Η μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησε κατά -1,9% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, όταν και είχε αυξηθεί κατά +0,5%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,5%.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -2,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αντισταθμίζοντας την άνοδο του +0,2% που σημειώθηκε στην παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,8%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,9% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,4%.
«Οι εισερχόμενες παραγγελίες στον μεταποιητικό κλάδο έχουν αποδυναμωθεί από την αρχή του έτους και το επιχειρηματικό κλίμα εξακολουθεί να επιδεινώνεται», αναφέρει σε σχόλιό του το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, προσθέτοντας ότι «από την άλλη πλευρά, ο κατασκευαστικός κλάδος ανέφερε ισχυρή αύξηση της παραγωγής από τις αρχές του έτους, και εξακολουθεί να παρουσιάζει ισχυρή άνοδο».
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Destatis για το εμπόριο, οι εξαγωγές της Γερμανίας για τον ίδιο μήνα υποχώρησαν κατά -3,7% σε μηνιαία βάση, στα 109,7 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά -0,9%.
Οι εισαγωγές της Γερμανίας κατέγραψαν επίσης πτώση σε σύγκριση με τον Μάρτιο, και συγκεκριμένα στο -1,3% και τα 91,7 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,2%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να περιοριστεί στα 17 δισ. ευρώ, έναντι 22,6 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων στα 19,5 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας