Γερμανία: Τέλος των “χρυσών χρόνων” για τα φορολογικά έσοδα

1230
σολτς

Τα «χρυσά χρόνια» για τα υπερβολικά φορολογικά έσοδα της Γερμανίας φθάνουν στο τέλος τους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Η Γερμανία έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ πλεονάσματος από το 2014 και μετά, με την οικονομία της να παρουσιάζει ανάπτυξη τα τελευταία εννέα χρόνια. Η ανάπτυξη, όμως, αναμένεται να εξασθενήσει το 2019, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί από τις τριβές στο διεθνές εμπόριο.

«Οι καλές εποχές όπου το κράτος έπαιρνε πολύ περισσότερους φόρους τελειώνουν», δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός, για να προσθέσει:

«Για το 2018 θα έχουν ξανά πλεόνασμα, όμως τα χρυσά χρόνια τελείωσαν. Από εδώ και στο εξής δεν περιμένω ξανά τα ίδια αποτελέσματα, τουλάχιστον όχι σε τέτοια κλίμακα».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση Μέρκελ δεν θα μπορέσει να ακυρώσει την εισφορά αλληλεγγύης που έχει επιβληθεί στους πιο πλούσιους φορολογούμενους της χώρας, όπως έχουν ζητήσει οι Χριστιανοδημοκράτες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα επιδιώξει να αυξήσει τη φορολογία σε μεγάλες πολυεθνικές, όπως η Amazon, το Facebook, τα Starbucks κ. α., αναφέροντας “ρητορικά” πως αναμένει τη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας